Књиге 2018
Чаролије за неодрастање - Невена Дучић
Жанр: поезија за децу, 1. издање 2018.
60 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-360-8

Читајући стихове Невене Дучић, сетили смо се речи Душка Радовића који је једном приликом изјавио: ,,писати за децу исто је као писати за одрасле – само мало теже.“
Деца су читаоци који прихватањем литературе изграђују своје естетске, едукативне и етичке норме, много више него одрасли. Због тога је веома важно да деца имају могућност да се сретну са квалитетним књижевним делима, оним класичним, али и неким новим, тек насталим, као што је збирка поезије ,,Чаролије за неодрастање''.

Опширније...
 
Kако се исцелити након саобраћајке - Ивана Лепојевић
Жанр: прозно дело, 1. издање 2018.
130 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-359-2

Са великим задовољством објављујемо књигу ,, Како се исцелити након саобраћајке’’, човека и његове победе над смрћу, човека и његове борбе за живот који у светлости просијава вечношћу и смислом.

Из уводне речи уредника
Опширније...
 
Девети живот - Бојан Филиповић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
89 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-357-8

Надреални импулс реалности

Чврсто ткани поетски редови стихозбирке “Девети живот” аутора Бојана Филиповића су лирске опсервације које нас воде кроз један виртуозитет песничког богатог мисаоног бића које жели да саопшти сложеност искуства и имагинације и њихов интензитет, као и ауторово перципирање стварности и свих оних пожељних и непожељних питања и недоумица које она доноси. Бојан Филиповић је песник невероватне вештине и домета који се не устеже да нас поведе на једно тако лично путовање без снисходљивости и ласкаве неискрености.

Опширније...
 
У мехуру самоће - Мима Пековић
Жанр: збирка поезије, 1. издање 2018.
90 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-356-1

Држећи у рукама нечији песнички првенац у првом се реду поставља питање визије самог песника при вербалном обликовању осећаја и мисли, те колико је то успео препознатљиво да пренесе на читаоца. У поезији Миме Пековић неће бити потешкоћа у препознатљивости и субјективном интерпретацијском лутању, јер су њене песме толико лепе и квалитетне да не остављају ни трунку сумње у њеним намерама.

Песме су у неколико поглавља писане слободним стихом, а изговара их одлучан женски лирски субјект који лепим и приступачним речима сведочи о својој младости, при чему садржај разиграности оставља по страни када се у њеном ученом дискурзу и познавању (како књижевне, тако и филозофске) материје уочава јасна визија света; превладава романтика, али и свест о животним недаћама.
Опширније...
 

Mувица и Муван - Ангелина Медаковић
Жанр: приче, 1. издање 2018.
56 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-358-5

Мувица и Муван, учитељи живота

Удаљили смо се од природе, а она нас учи најлепшим стварима.
Сасвим једноставна, питка и топла прича, о животу и љубави два малешна инсекта, подсећа све нас на саму суштину живљења, на сву лепоту бивања у овом свету. Кроз њихову свакодневицу, препуну љубави, нежности и разних узбуђења, учимо и како је живот варљиво кратак и колико је сваки тренутак лепоте значајан.
Прича тече лагано, ведро, учи нас љубазности, учи нас колико је важно бити добар, упознати и делити доброту око себе. Суочени и са тужним и опасним тренуцима у животу, Мувица и Муван, дају нам лекцију о стрпљењу, опрезности, истрајности, благости, разумевању, опросту...
Опширније...
 
Обриси љубави - Тања Ајтић
Жанр: збирка емисије, 1. издање 2018.
65 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-355-4

Песме Тање Ајтић сабране у књизи Обриси љубави су огледало које смо затурили или се уплашили од одраза као израза слабости своје, оне су холограм душе. Чисте, снажне и шумовите као планински поток. Ауторка пише о сасвим обичним стварима, толико обичним да их свако познаје, сматра својим и помишља лакомислено да саме од себе настају и дишу и да им није потребна племенитост, несебичност и оплемењивање. Ауторка пред нама је одшкринула своју ризницу. И ништа нас није заслепело. Нема у њој вештачког сјаја и лажног доживљаја.
Опширније...
 
Мемоари душе - Маријана Дешић
Жанр: драма 1. издање 2018.
250 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-353-0

Исповест једне младе душе.
Искрен и снажан роман који прати пут самоспознаје младог човека. Писан мастилом срца.

Јунакиња романа, Сара, једна је сасвим обична девојка која ће скупити довољно храбрости да упозна себе до сржи. Да себе суочи са свим унутрашњим превирањима.
Она је девојка која потиче из једне нестабилне породице из провинције. Њено детињство обилује свађама и трзавицама у којима она као дете не добија довољно љубави и разумевања. Зато се осећа несигурно. Рањено. Уплашено.
Опширније...
 
Чистилиште - Младен Першић
Жанр: психолошки роман, 1. издање 2018.
130 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-353-0

Ако у писању човек приђе са стоицизмом борца, не предајући се патетици губитника, онда писање има морални значај и представља извесну победу човека и његове дефиниције себе.
Младен Першић је у томе успео написавши ,,Чистилиште’’, књигу која нас наводи да размислимо о сопственом односу према животу и смрти.
Таленат који уме поуздано да дочара емотивност тренутка.

Опширније...
 
Реквијем за дечачки сан - ,,Nil desperandum'' - Иван Павловић
Жанр: драма, 1. издање 2018.
365 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-351-6

Ово је прича о љубави и пријатељству, о значају породице и снаге коју она улива појединцима да преброде и превазиђу најтеже проблеме и искушења, и сачувају себе и своје најближе.
Ово је прича и о рушењу табуа сексуалног буђења дечака и о забрањеној љубави двоје младих, о победи бесмртне људске наде спрам мрака очајања, и о тријумфу људскости упркос тешким временима које су наше генерације искусиле.

Опширније...
 
Са свитањем - Илинке Марковић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
160 стр. брош.
и тврд повез
ИСБН 978-86-7343-287-8

Нова збирка поезије Илинке Марковић, трећа по реду, ''Са свитањем'' ( ,,Између јуче и данас'' 2014. и ,,Право на живот'' 2016.) нешто је попут лирског дневника који ауторка још увек пише нежно пребирајући по успоменама.
Ходати стазама њене поезије занимљива је и лепа авантура у којој вас не чекају олује и разочарења, него фино исткано плетиво живота којим она комуницира с читаоцем откривајући му своје емоције, животно искуство и мудрост живота.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3