Књиге 2018
Барка - Тривун Калаба
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
130 стр. брош.
повез
ИСБН  978-86-7343-363-9

Интимистичка и рефлексивна лирика збирке поезије „Барка“ Тривуна Калабе, плијени богатством поетских слика, које су, готово увијек, исказане једноставним лирским сроком, али филозофски дубоке и одраз су узвишеног оштроумља. То је поезија која позива на дијалог, најчешће вољене особе, родитеља, путника-намјерника, друга, познаника. Ријетки су они пјесници који успјевају пјевати у синхроном времену на тај начин. Већ од првог стиха, наш поета уплиће своје риме у раскошну пјеванију. Динамичан је и глагољив језик његове поезије, са обиљем глагола активних стања.
Опширније...
 
Одраз у огледалу - Катарина Крстајић
Жанр: роман, I издање 2018.
215 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-352-3

Роман ,,Одраз у огледалу'' је многослојна прича која пршти духовитошћу и иронијом те кроз призму свести аутора бриљантно сецира појединачно понашање и колективне болести.
У скоро свим деловима романа препознајемо земљу у којој живимо. На веома интелигентан начин, Катарина описује до детаља данашњи менталитет нашег народа, са свим његовим манама и врлинама, сигурна и вешта у одабиру и селекцији најкарактеристичнијих појава и најособенијих детаља.
Опширније...
 

Победа и проклетство - Душко Благојевић
Жанр: роман, I издање 2018.
304 страна, брпш. повез
ИСБН 978-86-7343-362-2


Трећа књига о Драгојл ратницима ,,Победа и проклетство'' Душка Благојевића!

Душко Благојевић је аутор три књиге из области епске фантастике: Прву књигу ,,Духови рата'', другу под називом ,,Невидљиви град'' и треће ,,Победа и проклетство, чиме је заокружио једну изузетну причу испод чије је површине сакрио срж порука које је ставио пред читаоце.

Опширније...
 
Поглед твој је поглед мој...'' - Иванна Лекић, Параћин
Жанр: роман, I издање 2018.
656 страна, брош. повез
ИСБН 978-86-7343-361-5

656 страна написаних језиком љубави.

Испуњена филозофијом, надахнућем и практичношћу, ово је књига која може да вас промени јер покреће нешто тајанствено. Нешто што ствара чуда у најсложенијем од свих подручја живота: у људском срцу.
Може ли љубав бити толико велика да због ње одбаците све своје? Погазити све у шта верујете? Колико страст може бити велика, а опчињеност јака за неком особом? Доживљавамо ли искуства за која смо чврсто тврдили да нам се никад неће догодити?
Опширније...
 
Чаролије за неодрастање - Невена Дучић
Жанр: поезија за децу, 1. издање 2018.
60 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-360-8

Читајући стихове Невене Дучић, сетили смо се речи Душка Радовића који је једном приликом изјавио: ,,писати за децу исто је као писати за одрасле – само мало теже.“
Деца су читаоци који прихватањем литературе изграђују своје естетске, едукативне и етичке норме, много више него одрасли. Због тога је веома важно да деца имају могућност да се сретну са квалитетним књижевним делима, оним класичним, али и неким новим, тек насталим, као што је збирка поезије ,,Чаролије за неодрастање''.

Опширније...
 
Kако се исцелити након саобраћајке - Ивана Лепојевић
Жанр: прозно дело, 1. издање 2018.
130 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-359-2

Са великим задовољством објављујемо књигу ,, Како се исцелити након саобраћајке’’, човека и његове победе над смрћу, човека и његове борбе за живот који у светлости просијава вечношћу и смислом.

Из уводне речи уредника
Опширније...
 
Девети живот - Бојан Филиповић
Жанр: поезија, 1. издање 2018.
89 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-357-8

Надреални импулс реалности

Чврсто ткани поетски редови стихозбирке “Девети живот” аутора Бојана Филиповића су лирске опсервације које нас воде кроз један виртуозитет песничког богатог мисаоног бића које жели да саопшти сложеност искуства и имагинације и њихов интензитет, као и ауторово перципирање стварности и свих оних пожељних и непожељних питања и недоумица које она доноси. Бојан Филиповић је песник невероватне вештине и домета који се не устеже да нас поведе на једно тако лично путовање без снисходљивости и ласкаве неискрености.

Опширније...
 
У мехуру самоће - Мима Пековић
Жанр: збирка поезије, 1. издање 2018.
90 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-356-1

Држећи у рукама нечији песнички првенац у првом се реду поставља питање визије самог песника при вербалном обликовању осећаја и мисли, те колико је то успео препознатљиво да пренесе на читаоца. У поезији Миме Пековић неће бити потешкоћа у препознатљивости и субјективном интерпретацијском лутању, јер су њене песме толико лепе и квалитетне да не остављају ни трунку сумње у њеним намерама.

Песме су у неколико поглавља писане слободним стихом, а изговара их одлучан женски лирски субјект који лепим и приступачним речима сведочи о својој младости, при чему садржај разиграности оставља по страни када се у њеном ученом дискурзу и познавању (како књижевне, тако и филозофске) материје уочава јасна визија света; превладава романтика, али и свест о животним недаћама.
Опширније...
 

Mувица и Муван - Ангелина Медаковић
Жанр: приче, 1. издање 2018.
56 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-358-5

Мувица и Муван, учитељи живота

Удаљили смо се од природе, а она нас учи најлепшим стварима.
Сасвим једноставна, питка и топла прича, о животу и љубави два малешна инсекта, подсећа све нас на саму суштину живљења, на сву лепоту бивања у овом свету. Кроз њихову свакодневицу, препуну љубави, нежности и разних узбуђења, учимо и како је живот варљиво кратак и колико је сваки тренутак лепоте значајан.
Прича тече лагано, ведро, учи нас љубазности, учи нас колико је важно бити добар, упознати и делити доброту око себе. Суочени и са тужним и опасним тренуцима у животу, Мувица и Муван, дају нам лекцију о стрпљењу, опрезности, истрајности, благости, разумевању, опросту...
Опширније...
 
Обриси љубави - Тања Ајтић
Жанр: збирка поезије, 1. издање 2018.
65 стр. брош.
повез
ИСБН 978-86-7343-355-4

Песме Тање Ајтић сабране у књизи Обриси љубави су огледало које смо затурили или се уплашили од одраза као израза слабости своје, оне су холограм душе. Чисте, снажне и шумовите као планински поток. Ауторка пише о сасвим обичним стварима, толико обичним да их свако познаје, сматра својим и помишља лакомислено да саме од себе настају и дишу и да им није потребна племенитост, несебичност и оплемењивање. Ауторка пред нама је одшкринула своју ризницу. И ништа нас није заслепело. Нема у њој вештачког сјаја и лажног доживљаја.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3