Књиге 2009

 

 

Да те питам - аутор: Урош Кочовић, Београд
Жанр: поезија

Ако не носите белег припадања, ако нисте били саучесник загрљаја, ако су вам доброчинство и разумевање недаћа страни, ако вас ничија судбина није дотакла и покренула - много сте пропустили.

 

Фантазија - аутор: Софија Лазаревић, Оџаци
Жанр: поезија

Читајући песме из прве Збирке поезије ,,Фантазија,,Софије Лазаревић стичемо утисак да је реч о веселој, борбеној и младој особи која држи до себе, зна шта хоће и која може све што хоће,

свесна да од нас самих зависи да ли ћемо препознати оно важно за сопствени живот и уживати у његовим чарима или ћемо чезнути за немогућим.
Њени стихови показују да је реч о првим покушајима младе особе да нам да своје срце на длану.

 

Осмех анђела - аутор: Тијана Лазаревић, Оџаци
Жанр: поезија

Има младих људи који су вишеструко надарени; Тијана Лазаревић сигурно спада у њих. Веома је млада, пуна елана, жеље да сазна што више и зато се и бави различитим делатностима, између осталог црта и пише. Тијана је одбарена песничким талентом.

Листајући странице ове књиге, враћам се у сопствену младост. Њена поезија нас ставља у средину у којој тражимо љубав, али је често не нађемо. Трагајући за вољеним бићем, упадамо у вртлоге и поноре, волимо и патимо тражећи смисао који нам измиче.

 

 

Две недеље и пар месеци - Бојан Бојовић

Синтеза Бојовићеве музике и поезије довела је до веома квалитетне, за почетак урбане приче о меланхолику који психологијом Буковског износи своје уличне емоције, депресију свакодневице и помало разочараност у мушко-женске односе.
2009 г.

 

 

Утеха и бес - аутор: Драженко Маврак, Суботица
Жанр: роман

"Фасцинантна књига у којој мудрост путује кроз време, истину и љубав"
- Леон Петерсон, аутор Кругова -

 

 

Застани крај Саве - Душица Јевтић

Повратак романтизму је императив данашњег времена, па зато поезија Душице Јевтић има јасну поруку и позив на повратак емоцији, оном најчистијем у човеку, што и јесте алтер его за јединку.

У питању је нежна и суптилна поезија писана срцем.

 


Никада не реци збогом - аутор: Жаклина Ђуричић, Београд
Жанр: роман

Љубав је нешто за чим сви трагамо и то за оним јаким осећањима који нас чине стварним и оствареним. Жаклина Ђуришић је ову причу проткала кроз своју проживљеност у овом времену.

Прича је занимљива, не оставља нас равнодушним, тера нас да је читамо у једном даху и проживимо све описане тренутке усхићења, надања, жеље, љубави. Прича нас наводи на шетњу кроз лепезу осећаја на које често заборавимо.

Опширније...
 

Анђео светлости - Тања Вукићевић

,, Песма је производ накупљених осећаја и јаких емоција. Стиховима само крунишемо изазвану емоцију и проживљен осећај, тако да се песма настаје онда када она то жели, па макар то било и у аутобусу, у поподневној шетњи, у теретани, док кувам кафицу, било где. У мом случају, моје емоције су изазване питањима, размишљањима, лутањима, радостима и тражењу сврсиходности у жељи да се улепша живот. ,,

2009 г.

 


Александра Гавриловић - Маске

Поезија Александре Габриловић одише чистотом њеног срца.

Ово је књига писана срцем.
Њени стихови горе у ватри проживљених емоција, оживљавају неке боли и радости, успоне и падове и постижу ону нит водиљу која стоји, у њој самој.
Сусрет ове младе песникиње са светом поезије је страст, авантура коју живот нуди.

Опширније...