МАНИФЕСТАЦИЈА ''КЊИЖЕВНИ КОЛОЖЕГ'' 2018.

У недељу, 14. јануара 2018. године, у организацији Књижевне омладине Србије и библиотеке ,,Милутин Бојић’’ из Београда, одржана је манифестација такмичарског карактера под називом,,Књижевни коложег’’.
У препуном ноћном клубу ,,Блуе моон’’ у центру Београда, учествовало је преко 40 писаца и песника из Србије и Црне Горе.

Присуствовали смо лепом и надахнутом представљању песама и прозних текстова. Слушали предивне стихове, кратке приче, есеје и афоризме. Свима смо уручили Захвалнице, а најбољима и Плакете. Извлачили смо бројеве из шешира и добитницима уручили награде наших спонзора.
И још једном смо доказали да сви заједно, кроз уметност, писану реч и музику, можемо стварати овај свет као лепше место за живот.

Прво место и ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Душко Благојевић - поезија
2.Катарина Крстајић – кратка прича

Друго место и СРЕБРНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Предраг Патијаревић Патак – поезија
2.Миљан Пауновић – кратка прича

Треће место и БРОНЗАНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Катарина Бранковић Гајић – поезија
2.Веља Жуњић – кратка прича

Велика захвалност члановима жирија ( глумац Алексндар Дуњић је био оправдано спречен): књижевном преводиоцу Александр Цимпл, и новинарима Милени Милетић и Братиславу Пејовићу, предивном гласу Мирјане Маринковић и спонзорима: дистрибутивном центру књига ,,Gressus book’’; галерији ексклузивних аранжмана од свиленог цвећа ,,Versus est’’; бутику за свечану обућу и венчања ,,She wolf’’ из Београда, и винарији ,,Темет’’ из Јагодине.
И, наравно, велико хвала нашим дамама, Милени Миликић и Сањи Вукосављевић, које су уручивале Захвалнице и награде.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало2018