Културно-едукативни програм за децу и младе
''Like za COOLturu''

Књижевно дружење као доказ да аутори Књижевне омладине Србије нису само изврсни писци и песници, већ првенствено дивни људи.
Уз покровитељство Градске општине Савски венац, организатор Удружење „Грађанска Алијанса“ је у сарадњи са партнерским организацијама Удружењем “Таласи” и „Књижевном омладином Србије“, 18.11.2017.године у 18 сати, у просторијама Канцеларије за младе ГО Савски венац одржала врло успешан Културно едукативни програм под називом ,, ''Like za COOLturu''.
Кроз дружење деце и омладине са писцима, младим људима је пружена прилика да остваре директан контакт са ауторима и на тај начин их подстакну на самостално писање као начин креативног изражавања.
Основцима и средњошколцима Градске општине Савски венац прво се обратила Верица Секирарски, председник и главни и одговорни уредник Књижевне омладине Србије, говорећи о томе зашто је важно професионално и лично усавршавање. Зашто је важно радити на креативном развоју личности и како књиге, читање и писање могу помоћи да се отворе нови видици.

Модератор програма Биљана Јанковић из Удружења „Таласи“, је направила одличну интеракцију између деце и писаца који су говорили о својим почецима, надањима, првим саставима, и већ објављеним књигама. У одличној атмосфери говорили су писци Књижевне омладине Србије, Душко Благојевић, Катарина Крстајић, Немања Јованов и Срђан Томић.

 

Деца су својим питањима и коментарима показала да и поред све мање улагања у културу и културне садржаје, има деце који читају и знају шта је добра књига и да се у њима крију неки млади творци писане речи.
Едукативи програм Лике ЦООЛтура је успео да овим културним програмом понуди младима позитивне узоре који ће их додатно стимулисати за укључивање у културни живот заједнице, чиме се повећава њихов активизам и интересовање за књижевност и културу уопште.
Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.