Наслови

Наши песници и сарадници на Међународном фејсбук песничком фестивалу у Новом Саду
12. Март 2017.
Саша Маринковић, Јелица Црногорчевић, Илинка Марковић и Никола Лазовић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

Ново! Збирка поезије ,,ХРОНИКА ЈЕДНЕ МЛАДОСТИ'' Саше и Марка Маринковића

Постоје песме које својим снажним, емотивним порукама метеоретски бљесну, одајући и осветљавајући сву јачину и тананост стања једног бића, његове најинтимније и најнежније моменте у свету људске посвећености. Постоје песници који годинама у себи носе лирску одредницу чистог и једноставног лирског израза, којима се таква стања у стих преточена дефинишу на један пријемчив и топао начин.
Такве су песме аутора ове збирке поезије, Саше и Марка Маринковића.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Објављена је нова књига Каменка Рашете ,,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ''

Желите ли сазнати нешто више о "миту о нормалности", односно о заблуди да постоје с једне стране нормални људи а с друге патолошке особе мучене разним "абнормалним стањима", и желите ли се упутити у мистериозни свет човекове психе, обавезно прочитајте ову мало је рећи узбудљиву психолошку исповест, али, истовремено, и неописиво искрену, топлу и алтруистичку причу.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Потписан нови протокол о сарадњи

04. Marta 2017. председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски и заступник Удружења ,,Таласи'' Биљана Јанковић, потписали су Протокол о сарадњи, у циљу заједничког приближавања културе младима, кроз културну, првенствено књижевну анимацију, као и у циљу мотивисања младих за уметничко стваралаштво.

Потписници протокола посебно су се споразумели о организовању предавања, радионица и манифестација културно - уметничог и едукативног карактера, инспиративним културним и уметничким садржајима који могу подстакнути младе људе на активно суделовање у културном животу заједнице. Сарадња подразумева и укључивање писаца и песника Књижевне омладине Србије у рад програма сарадње, на основу сагласности обеју страна да ,,култура никада није имала већу потребу за дијалогом него што је има данас.''

Удружење „Таласи“ је добровољно, невладино и непрофитно удружење, са седиштем у Београду, основано на неодређено време ради остваривања циљева из области личног и професионалног развоја, едукације, културног и креативног рада.
http://talasi.org/index.php/o-nama

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

Успешно књижевно вече у Сремској Митровици

Кренули смо са овогодишњим промоцијама наших књига.
У сарадњи са дистрибутивним центром књига ,,Gressus book'' http://gressus.rs/sr/ и књижаром ,,Book bar'' из Сремске Митровице, у четвртак, 23.02.2017. одржано је књижевно вече нашег аутора, Анђелке Радовановић, која је публици представила своја два, историјска романа ,,Згажени божури'' и ,,Мали Париз'', и аутора књиге из области популарне психологије ,,Креирање радости'' ( Чигоја), Драгане Стојић.
Гост вечери била је наша песникиња, Јасна Арбанас.
Циљ оваквих промоција је враћање поверења читалачке публике у књижевно перо домаћих аутора.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

УСКОРО! Трејлер за књигу ,,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ'' Каменка Рашете!

Нова, узбудљива психолошка исповест роман-хит-мејкера!

https://www.youtube.com/watch?v=We-FtADmPZo&feature=share

 

НОВО! Збирка поезије за децу ,,Лавиринт мог ума'', аутора - Луке Лукића, објављене у едицији ,,Звездице'' ( едиција од деце за децу )

Ево још једне наше књижевне звездице, младог и талентованог аутора, четрнаестогодишњег Луке Лукића, који пише предивну поезију, онако како само то дете уме: искрено, са пренаглашеним доживљајима, и прочишћених осећања, покушавајући да тиме изгради сјајни рам од поезије и тако заштити своје нежне године.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

УСКОРО!!! Нова књига епске фантастике ,,НЕВИДЉИВИ ГРАД''!
Друга књига из трилогије о пустоловинама Драгој ратника, аутора Душка Благојевића, мајстора измаштаних епоха!
Моћно! Узбудљиво! Јединствено!
Проверите зашто толико волимо писце епске фантастике!

( Прва књига ,,Духови рата'' - добитник 2. награде ,,Пегаз'' 2016.)

https://www.youtube.com/watch?v=ffQeVPCcV5Q&feature=youtu.be

 

Детаљ са промоције романа “Последња одбрана” (1.награда ,,Пегаз'' 2016.у категорији романа) Стевана Лазића, одржаног у Дому војске 30.06.2016. у Нишу.
Музичко-сценски наступ аутора песме ,,Ово је Србија'' Николе Грбића Грбе, и Цветка Станојевића, првака Гњиланског позоришта.

https://www.youtube.com/watch?v=Vu8AgV_XcII

 

,,Као Србин, као православац и родољуб, никада нећу дозволити да се по мојој земљи пљује и да се уништава све оно што су наши преци одвајкада заливали крвљу, само да би ми данас били данас ту где јесмо. Одакле нама право да сада не бранимо њихове аманете?'' - Дарко Којић ( аутор историјских романа ,,Стеге и ланци'' и ,,У прошлости кад те сретнем'' KOС)
Интервју / Talasi.org

http://talasi.org/index.php/25-srpski/brod-dobre-namere/217-u-proslosti-kad-te-sretnem-darko-kojic-na-brodu-dobre-namere

Опширније...
 

 
Књижевна омладина Србије на дар најстаријима

23. Децембра 2016. Књижевна омладина Србије била је у посети Клубу пензионера ,,Михајло Ступар И’’ при Геронтолошком центру у Београду.
Још један диван и хуман гест у нашој организацији, са којим завршавамо пословну 2016. годину.
С обзиром да је време даривања, бакама и декама поклонили смо пригодне новогодишње пакетиће, и заједно са члановима њиховог књижевног клуба ,,Мика Антић’’ уживали у прегршт лепих стихова и одломака из књига. Добили смо њихове осмехе, срдачну захвалност, и позив да поново дођемо. То огромно богатство у њиховим осмесима учинило нас је поноснима. Били смо поносни на људскост у нама.
Људскост и велико срце показали су наши писци и песници: Александра Јовановић, Душко Благојевић, Жељко Пајић и Илинка Марковић.
,,Мало доброте човека према човеку, вреди више од силне љубави према човечанству'' – Демел
Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 65