Наслови

Књижевно вече наших аутора у Баваништу

09. октобра 2017. у огранку библиотеке ,,Вук Караџић'' из Ковина - ,,Теофило Димић'' у Баваништу, одржано је књижевно вече наших четворо аутора: Немање Јованова, Ане Блажић Максић, Жељка Пајића и Николе Јовановића, који су на најлепши могући начин представили своја књижевна дела.
Велика захвалност директору библиотеке, г-ђи Jelena Jovanovic на позиву и указаном гостопримству. Дивно је сарађивати са људима који умеју да раде свој посао. И воле савремену српску књижевност.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.
 

Успешна промоција романа ,,Вучја ноћ'' Срђана Томића

05.октобра 2017. Кућа Ђуре Јакшића у Београду била је премала да прими све пријатеље и љубитеље савремене српске књижевности који су желели да присуствују представљању прве књиге под називом ,,Вучја ноћ'' из трилогије ,,Колевка снова'' аутора, Срђана Томића.
Оно што нас је посебно обрадовало, јесте чињеница да су велика већина посетилаца, на крају књижевне вечери, у рукама носили по 3-6 купљених примерака књиге за себе и себи драге људе, желећи посвету аутора.
Са огромним аплаузима, сви заједно уживали смо у представљању књиге најпопуларнијег жанра данашњице - епске фантастике.
О књизи, осим аутора, говорили су наши сарадници: Милена Миликкић и Тања Вукићевић, док је одломке из романа читала глумица, Александра Шаљић.
Књига ,,Вучја ноћ'' једна је од кандидата за овогодишњу награду ,,Пегаз'' која ће бити додељена на сајму књига у Београду од 22-29.октобра.
http://www.blic.rs/…/objavljena-vucja-noc-prva-knji…/gyfvrp6

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

НОВО! Роман ,,САГА О БЕЛУТКУ'' Милеве Р. Станковић!

Питате ли се икад зашто се неки људи сретну? Можда онда док празних руку испијате прве гутљаје кафе, сена те особе нехотице протрчи кроз вас као последњи вапај умукле тишине, и тера вас да се запитате који је значај неког незнанца којег заправо толико добро познајете. Онда када његова унутрашњост постаје део вас, као да је увукао прсте у ваше обрве. И ту се настанио.
Често најлакши начин на који можемо да објаснимо зашто некога толико јако осећамо, лежи у чињеници да смо део нечије карме.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Након само шест месеци, 2. ИЗДАЊЕ збирке поезије ,,Између два несна'' Јелице Црногорчевић ( Проф. српског језика и књижевности)!

О књизи су рекли:

Опширније...
 

СРПСКА НАУЧНА ТЕЛЕВИЗИЈА
Арт магазин - Субота, 30.09.2017. у 20 сати
Гост: писац и песник, Никола Јовановић, који ће говорити о својој новој књизи ,,Последњи урлик вукова''(2017.)
Уредник и водитељ: Милена Милетић

https://www.youtube.com/watch?v=3NCeGqr42IA&feature=youtu.be

 
У ,,Бојићу'' књижевно вече афоризама, и смеха

У петак, 29.септембра 2017. у преслаткој библиотеци ,,Милутин Бојић'' у Београду, одржано је вече афоризама Ненада Максимовића ( ,,Пао ми шећер''). О књизи су, осим аутора, говорили и: у име издавача, Књижевне омладине Србије, Александра Шаљић; доктор медицине, Споменка Мујовић и уредник програма библиотеке, Карло Астрахан. Наши аутори и сарадници: Јелица Црногорчевић, Тања Вукићевић, Илинка Марковић, Никола Лазовић, и Биљана Јанковић ( удружење ,,Таласи'') наизменично су казивали Ненадове најбоље афоризме и сатиричне приче на задовољство публике која је све то наградила смехом и аплаузима. Афоризми Ненада Максимовића - горки лекови у слаткој глазури који лече својом ведрином и оптимизмом, потврђујући народну мудрост - да је смех лек. Његова књига ,,Пао ми шећер'' подсећа на јеловник са описом врхунских делиција и посластица, а намењена је књижевним сладокусцима. Оваква књига је одавно била потребна, као блистава коцкица у мозаику која ће комплетирати слику афористике у Србији и региону и која ће бити карика између прошлости и будућности сатиричног стваралаштва на овом простору.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

НОВО! Драма ,,Велика сестра'' - Софије Фимић

Све се данас може довести у везу са ’’Великим братом’’, ,,Задругом’’, и осталим ријалити форматима, јер наша свакодневница функционише по принципу поп културе. Свађе, петинг, секс, скандалозна понашања и физичко насиље, из сезоне у сезону, све су присутнији у популарним ријалити програмима.
С обзиром да је човек, који се за свога живота културно не уздиже, обичан медиокритет и, самим тим, затворен за надградњу највишег, духовног сегмента свог живота, као једно од решења за овај огроман проблем посрнућа српске културе, тј. колективне српске свести, широј читалачкој публици нудимо алузију на ‘’Великог брата’’ – драмски текст ,, Велика сестра’’ Софије Фимић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Роман епске фантастике ,,ВУЧЈА НОЋ'' - прве књиге из трилогије ,,Колевка снова'' - Срђана Томића.
Роман аутора најновије генерације писаца епске фантастике!

Добро вођен, изузетно маштовит роман који ће, сигурни смо, Томићу донети мноштво читалаца, говори о следећем:
Круна краљева блиста. Моћ исијава у снази вечног пламена. Судбина је наизглед у рукама силних. Чувар вечне страже, Римант Отлакон, слути да није тако, па граби свете књиге из заборава посмртне куће родоначелника лозе Пламена. Као издајник напушта двор схватајући да је Колевка снова земља у којој се рађају змајеви. Њима припада вечни пламен, сва моћ и снага којом се служе краљеви. Ускоро ће се змај пробудити и узети своје наслеђе, јер већ дуго снева свет који га окружује. Трен пре него што отвори очи, сан и свет ће се преплести.
То је Вучја ноћ.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
Видео снимак са промоције романа ,,Пронађени огањ'' Дарка Којића

21.09.2017. Градска библиотека - Вршац

https://www.youtube.com/watch?v=-3gxv-0fLXE

 

НОВО! Збирка прича и поезије ,,ПОСЛЕДЊИ УРЛИК ВУКОВА'' Николе Јовановића!

Књига препуна муњевите истине од које пуцају мишићи!
Књига у којој распусна и пустоловна словенска крв младог аутора готово као да жели да галопира!

,,Рецензент књиге, Вања Булић, новинар и књижевник, каже:
Са задовољством сам прочитао прво приче, а потом уронио у поезију. Кад сам склопио корице књиге, нисам могао да се сетим да ли сам прво читао песме или приче, јер је у Николином приповедању, без обзира да ли је реч о песмама или причи – све поезија.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

1. ( прва) награда нашим песникињама!

14.09.2017. у библиотеци ''Милутин Бојић'' у Београду, промовисан је Зборник ,, Два пера у једном даху'' на основу истоименог конкурса Клуба љубитеља књиге ,,Мајдан'' из Костолца, који је био такмичарског карактера.
По одлуци жирија, 1. (прву) награду освојила је песма ,,Чујем и не верујем'' наших песникиња: Илинке Марковић и Јелице Црногорчевић!

 

Фестивал књиге у Аранђеловцу 8-9.09.2017.

8. и 9. септембра 2017. одржан је Фестивал књиге у Аранђеловцу у организацији Центра за културу и града Аранђеловца.
На отварању, првог дана фестивала, након краћег говора у име издавача, директор наше куће, Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски, уручила је директору Центра за културу у Аранђеловцу, г-дину Саши Симоновићу, на основу вишегодишње сарадње, Захвалницу за успешну сарадњу у области очувања српског културног наслеђа,
Другог дана фестивала одржана је промоција наших аутора. Аранђеловчанима су своје књиге на најлепши могући начин представили: Јелица Црногорчевић, Дарко Којић, Катарина Крстајић и Илинка Марковић ( најављена Сашка Вељановска је била оправдано спречена), који су након промоције давали интервјуе за ТВ Шумадија.
Били смо штанд са највише посета, место где је на диван начин остварена интеракција са посетиоцима и љубитељима књижевности.
Наши аутори су потписивали своје књиге и дружили се међусобно.
А имали смо и најслађе промотере наше издавачке куће, Миу и Илију, који су носили наше мајице и побрали све симпатије посетилаца фестивала.
Велика захвалност дивним људима у Аранђеловцу, посебно породици Блажић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Сајам 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 70