Наслови

Гост ТВ Пинк ,,Добро јутро'' - писац, Душко Благојевић
20.08.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=JDF7KBgdR3M

 

Сутра ( 08.09.2017.) почиње 10. Фестивал књиге у Аранђеловцу.
Гост свечаног отварања у 19 сати биће председник Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски која ће говорити о стању издаваштва у Србији, и о сарадњи са Културним центром из Аранђеловцa.

 

Људи који верују у магични свет књижевности

РТВ Шумадија - Интервју са нашим писцем, Аном Блажић Максић, у вези предстојећег Фестивала књига у Аранђеловцу, 8 - 9. 09. 2017.  и пројекта Књижевне омладине Србије, Збирком прича 22 наша писца.

http://www.rtvsumadija.com/ljudi-koji-veruju-u-magicni-svet-knjizevnosti/

 

НОВО! Збирка поезије ,,Лета једног песника'' Александра Стојковића

Нова српска супкултурна струја има своје, несумњиво талентоване и доследне поете, стваралачки плодне и одважне ствараоце.
Један од њих је Александар Стојковић.
Овај млади песник не жели да затвори очи ни пред чим, нити испред кога. Као да је ослушнуо све, и потом упио мисао оних који су поезију живели као непрекидно буђење, и оних песника који су сматрали да - када човек једном отвори очи, он више не може свету рећи ,,да!''.
Има у овој дивној збирци песама и љубави и родољубља, и туге и бола, чежње, пркоса, бунта, али и вере да се све може променити.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

Успешна промоција књиге наше ''звездице'' - Тамаре Радуљев

У петак, 18. августа 2017. одржана је успешна промоција збирке поезије ,,Басен срца'' ( 2017.) наше младе ауторке, Тамаре Радуљев ( 14. год. ) у библиотеци ,,Вук Караџић'' - Ковин, огранак ,,Богдан Петровић'' у Делиблату.
Осим прелепог амбијента библиотеке, препуне производа домаће етно радиности и старих заната, у циљу неговања старе српске традиције, људи у Делиблату су још једном показали шта значи права војвођанска гостопримљивост и широко срце. И на томе им хвала.
Сви заједно уживали смо у стиховима младе Тамаре Радуљев, у стиховима који обилују емотивном интелигенцијом и бритким умом, написани онако како само дете уме. Невино. Чисто.
У програму промоције учествовали су: Тања Вукићевић, песник и сарадник Књижевне омладине Србије; Јелена Јовановић, директор библиотеке; Снежана Ника - књижничар библиотеке и Манолита Папрић, рецитатор

Књига ,,Басен срца'' објављена је у едицији ''Звездице'' ( едиција од деце за децу) и биће премијерно представљена широј читалачкој публици на овогодишњем сајму књига у октобру у Београду.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција књига Ане и Мирослава Жаркова

У уторак, 25.јула 2017. у прелепом амбијенту бање ''Русанда'' у Меленцима, одржана је промоција књига ,,Подсећање'' и ,,Кратке приче о дугом животу'' Ане и Мирослава Жаркова ( Књижевна омладина Србије, 2017.).
О књизи су, осим аутора, говорили: наш председник, уредник издања, г-ђа Верица Секирарски и председник Удружења меленачких талената, г-дин Драган Б. Мајцен, коме смо на поклон уручили десетак књига из наше најновије продукције књига, и писац Горан Ћурчић.
Одломке из књига читали су наши сарадници: Тања Вукићевић и Милена Вукотић.
Гости вечери били су: г-дин Јарослав Стеванов, представник туристичке агенције из Зрењанина и чланови клуба ,,Иво Андрић'' из Земуна.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Књижевно вече наших аутора у Обреновцу

10. јула 2017. у Галерији Културног центра у Обреновцу одржано је књижевно вече петоро писаца и песника Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Илинка Марковић, Ана Блажић Максић, Сања Вукосављевић, Жељко Пајић и Анђелка Радовановић.
Прилог о промоцији и интервју са ауторима РТВ МАГ: https://www.youtube.com/watch?v=vdkwzdPP3wo

И овог пута, наши аутори су показали шта значи бити велики човек, и како на најбољи могући начин, достојанствено, представити своје књижевно дело и себе као писца.
 

НОВО! Збирка поезије ,,НЕЧУЈНИ ПОСМАТРАЧ'' Николе Тодорића

Прасак од речи је извођач умећа песника који уме да води до душе, а чиме другим него песмом? У времену у коме се све обрушава, Никола као да сакупља и речи и осећаје које одашиље прецизном стрелом ка нама, шаљући нам поуку да можемо само усмереном снагом духа изаћи из сваке недаће.
Он се осврће на сваки детаљ у животу, јер сви и јесу битни за целокупни мозаик проткан бојама душе. Самоћа и неухватљивост тренутка повезани са ураганом који песника баца по местима уснулих градова, саставни су делови пролазности у поетичности и реконструкцији живота.
Никола нам поручује да надмоћ обесмишљава страх.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Успешна прва, свечана промоција књиге ,,ГРАЦЕ'' Горана Арсића

Уз звуке химне Србије ,,Боже правде'', 02.јула 2017. у библиотеци ,,Милутин Бојић'', београдској публици представљена је књиге Горана Арсића ,,Граце - патња једног села на Косову и Метохији'', исповесна проза о истинитим догађајима на Косову и Метохији у периоду од 1980-2000 године, исписана руком младог човека из Вучитрна који је био сведок најновијег страдања српског народа на тлу Лазареве заклетве.
Осим аутора, о књизи су говорили: сарадник Књижевне омладине Србије, Тања Вукићевић и уредник програма библиотеке, Карло Астрахан.
Одломке из књиге читао је драмски уметник, Никола Лазовић, док је слово о Видовдану говорила Бојана Симић.
Књига Горана Арсића ,,Граце-патња једног села на Косову и Метохији'', објављена је у име истине. Против лажирања историје. Да се не заборави. За све будуће генерације.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција романа ''МОДЕРНИ АНЂЕО'' Милене Миликић

У петак, 30. јуна 2017. у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција нове књиге Милене Миликић, романа ,,Модерни анђео'' ( КОС, 2017.)
О књизи су говорили, и читали одломке: Тања Вукићевић, рецензент, писац Жаклина Панић Ђуричић, ТВ водитељ Сања Радан и сарадник Књижевне омладине Србије, Катарина Годић.
Било је то вече посвећено љубави. Заједно са публиком уживали смо у представљању књиге, у поклонима у виду цедуља са порукама из романа, у позитивној атмосфери и дружењу.
Гост вечери била је наша позната глумица - Ева Рас.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

НОВО! Роман ,,Лајковчанка'' Веље Жуњића

Роман "Лајковчанка" нас води у Други светски рат, у једну потресну ратно-љубавну причу са свим недаћама које је задесило становништво у тој малој варошици.
"Лајковчанка–памтљиво и читалачки голицаво. Тешко да је Веља Жуњић за свој нови роман бољи наслов и могао да одабере. Не зна се, наиме, да ли се поменути наслов излучује из садржаја или је садржај одређен насловом. Сваки читалац ће ову недоумицу за себе разрешити, што читалачком задовољству нимало не смета."

Радован Бели Марковић, књижевник

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 69