Наслови

Блог – Мина Танасковић - Први корак

Као и обично, јутрос сам се пробудила апсурдно уморна, као да сам целе ноћи трчала маратон. Једва сам имала снаге да ставим џезву воде на ринглу. То је пука формалност, наравно. Кафа одавно није у стању да раздрма моје успаване неуроне.
Можда то има неке везе са сновима. Муж ми каже да сваке ноћи причам у сну. Практично не затварам уста. Мрмљам о наполитанкама, свом послу, рецептима, а понекад веома уверљиво и истрајно водим дијалог са саговорником скривеним у свом сну.

Опширније...
 

БЛОГ – Јелена Филиповић - Све ће проћи. Остаће РЕЧ.

Поента неповерења читалаца према домаћим ауторима иде једним делом заслугом издавача који су дозвољавали да се штампа све и свашта, те су људи навикнути пре тога на квалитет књига, куповали књиге којима нису били одушевљени и које су им скупљале прашину. Такође један добар утицај на нашу читалачку публику чине медији. Оно што пласирају ружичасте телевизије и жута штампа је најчешће популарна страна књига и књига неке домаће поп-народњачке "звезде".

Опширније...
 

Блог – Јелена Филиповић – Револуција нормалног живота

Упознала сам нове неке људе из Израела. Постали су ми пријатељи преко Facebook-а. До тих познанстава је дошло посећивањем истих сајтова музике. Заједно смо изразили љубав према мало познатом виртуозу на гитари Estas Tonne-у који је пореклом из Индије. Његов таленат свирања гитаре је нешто несвакидашње. Првенствено зато што се бави овом уметношћу путујући по свету, па је адреса овог гитаристе непозната јавности.

Опширније...
 

Блог – Милош Сечујски - Напредак у свету писане речи

Стање у издаваштву и свету писане речи, како код нас тако и у региону, по речима великог броја људи није сјајно. Чак ни велика посећеност београдског сајма књига, као ни сама чињаница да је највећи у региону, није мерило успеха издаваштва. Код нас не постоје писци који могу комотно да живе од продаје својих књига, а готово сви они ће се насмејати и на саму реч – комотно.

Опширније...
 

Блог – Дејан Спасојевић – О времену

Свако јутро кад кренем на посао сретнем чика дестабилизатора који само мргодно замакне аутом из мог видног поља. Кажем себи: ,, Ајде даље! Прогутај кнедлу. То је само најава још једног глупог, радног дана у овом смутном времену.’’ Али….јест, мало морген! Одмах даље низ улицу сретнем чика банализатора, а њега тек кад видим није ми добро до подне. А у подне, таман кад ме грч попусти и нестане тај ружни осјећај у стомаку, е тада чујем ТУП! Врата се одједном залупе сама од себе, или од невоље, ко ће ли га знати.

Опширније...
 

БЛОГ - Стефан Ланчушки - Јер, верујем...

“ Направио сам од вас људе. Оживео вас. Удахните. Отворите очи. “
Моје име је неважно.

Ја сам само један од оних привилегованих...Имам своју звезду која ми је пре пар месеци указала нови пут! И ја верујем у њу! Моји погледи на свет су можда мало другачији од осталих: Верујем у чуда! У нестварно!

Опширније...
 

Блог - Одвајање аутора од дела - Лара Дорин

Како да будем оно што јесам, кад се од мене тражи да будем све друго?

Није ми до критике другог. До критике појединца, групе, друштва, народа, живота. Али свака мисао не може побећи од оног чему је упућена и одређује човека, па нек и ова моја само мене одреди и само мени суди. И ако може нека буде више осврт, а мање покуда.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следећа > Крај >>

Страна 70 од 70