Наслови

НОВО! Роман НИЗ СВЕТЛОСТ И ТАМУ аутора Илије Манасијевића

Да ли се све наше сфере, нама познате и скривене, могу уклопити у једну целокупну људску судбину којом ћемо бити задовољни? Да ли оне могу обележити живот једним јасним, заувек упамћеним и непроменљивим временским периодом, који уједно у себи садржи дом људске патње, али и среће? Да ли заиста живот представља највећи изазов када зарад његовог наставка морамо да се суочимо са прошлошћу и победимо њене кошмаре?

Опширније...
 

НОВО!  Збирка поезије САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА аутора Ненада Максимовића

Библијски говор који се осећа у поезији Ненада Максимовића подсећа нас на време у коме је настала Реч. Стихови су исписани душом песника, толико моћном да наш живот на Косову ослика речима песника који се и даље пита: зашто?! А нигде одговора. Посвуда само ’’пси рата’’... Таква родољубива тематика која погодује изразу суздржане сентименталности посебно је изражена у првом делу књиге,

Опширније...
 

Додела Признања новим сарадницима! (15.januar 2012. )

На годишњој Скупштини Књижевне омладине Србије, одржаној 22.децембра 2011 године, уредништво у саставу: Верица Секирарски, председник и чланови Југослав Стошић, Далиборка Кесер и Виктор Јеротијевић, донело је одлуку да прошири чланство наше издавачке куће новим сарадницима, руководећи се искључиво ангажовањем наших аутора и пријатеља на пољу књижевности и унапређењу рада Књижевне омладине Србије у току 2011 године.

Опширније...
 

Објављен је IV књижевни конкурс ,, ПЕГАЗ,, за 2012 г.!!!

Издавачка кућа Књижевна омладина Србије из Београда, дана 15.децембра 2011 г. објављује IV конкурс за књижевну награду “Пегаз” 2012 г.

На конкурс слати необјављене рукописе ( под термином “рукопис” подразумева се необјављена књига у рукопису;

Опширније...
 

Одржано књижевно вече у библиотеци у Каћу

КАЋ: У суботу, 10. децембра одржана је групна промоција књижевних дела аутора Књижевне омладине Србије у Каћу. Програм је водила медијатор Тања Вукићевић.
Прва је своју прву књигу представила Каћанка, Моника Тубић. Књига под називом „Месец од порцелана“ представља причу о бурних месец дана девојчице Сање, а књига је базирана на причама из живота ауторке и многих њених пријатеља.

Опширније...
 

Почетак сарадње са  КК "Бранко Миљковић" из Књажевца

http://www.kul-tim.net/?cat=3

Пеђа Марић је рођен 1974. године у Ваљеву, где и данас живи. Основну школу као и гимназију завршио у родном граду. Студирао филозофију, а радио је као водитељ ноћног програма на „Радио Марш-у” и био новинар и уредник дневно-информативог програма на „Радио Ваљеву”.

Опширније...
 

У сусрет IV књижевном конкурсу "Пегаз" 2012.

Текст намењен свим, нашим, будућим писцима.

Писање је људска активност којом се на нечему оставља траг у виду симбола (слова) из скупа унапред утврђених знакова (писма), односно мисаони процес креирања садржаја записа. Али, оно што је битно је чињеница да писање потиче из чисте емоције.

Опширније...
 

Номинација за дечију књигу године: "Поштареве приче"

Од укупно 812 уздавача и 480 издавача који су ове године објавили и дечије књиге, у ужи избор за ДЕЧИЈУ КЊИГУ ГОДИНЕ у организацији Међународног сајма књига 2011 г. изабране су 5 књиге међу којима је и збирка прича: ,,ПОШТАРЕВЕ ПРИЧЕ,, нашег аутора Данијела Ћоровића!!!

Опширније...
 

Вечерње Новости и Политика

17. Октобра 2011. изашао чланак у Политици: Млади писци на "Пегаз-у"

18. Октобра 2011. изашао чланак у Вечерњим новостима: Пегаз и печат времена

Опширније...
 

Резултати III књижевног конкурса - Пегаз

На основу III књижевног конкурса у едицији,,Пегаз,, жири у саставу: Верица Секирарски, председник и главни уредник; Далиборка Кесер, председник Скупштине КОС-а и чланови Управног одбора: Југослав Стошић и Виктор Јеротијевић дана 10-тог октобра 2011 године на заседању Скупштине КОС-а донели су одлуку о овогодишњим наградама у три категорије: роман, збирка поезије и збирка кратких прича.

Опширније...
 

Прослава јубилеја – 40. година Књижевне омладине Србије

Организација и издавачка делатност Књижевне омладине Србије је од почетка па до данашњих дана институција и стечиште младих и перспективних аутора жељних промоције својих идеја, дела и пројеката.

Опширније...
 


Крећу и најновија издања у књижарама!

( Слике у књижарама: ,,Добра књига,, на Воздовцу и ,,Мадленианум,, у Земуну, Београд.)

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следећа > Крај >>

Страна 68 од 70