Наслови

Објављен је IV књижевни конкурс ,, ПЕГАЗ,, за 2012 г.!!!

Издавачка кућа Књижевна омладина Србије из Београда, дана 15.децембра 2011 г. објављује IV конкурс за књижевну награду “Пегаз” 2012 г.

На конкурс слати необјављене рукописе ( под термином “рукопис” подразумева се необјављена књига у рукопису;

Опширније...
 

Одржано књижевно вече у библиотеци у Каћу

КАЋ: У суботу, 10. децембра одржана је групна промоција књижевних дела аутора Књижевне омладине Србије у Каћу. Програм је водила медијатор Тања Вукићевић.
Прва је своју прву књигу представила Каћанка, Моника Тубић. Књига под називом „Месец од порцелана“ представља причу о бурних месец дана девојчице Сање, а књига је базирана на причама из живота ауторке и многих њених пријатеља.

Опширније...
 

Почетак сарадње са  КК "Бранко Миљковић" из Књажевца

http://www.kul-tim.net/?cat=3

Пеђа Марић је рођен 1974. године у Ваљеву, где и данас живи. Основну школу као и гимназију завршио у родном граду. Студирао филозофију, а радио је као водитељ ноћног програма на „Радио Марш-у” и био новинар и уредник дневно-информативог програма на „Радио Ваљеву”.

Опширније...
 

У сусрет IV књижевном конкурсу "Пегаз" 2012.

Текст намењен свим, нашим, будућим писцима.

Писање је људска активност којом се на нечему оставља траг у виду симбола (слова) из скупа унапред утврђених знакова (писма), односно мисаони процес креирања садржаја записа. Али, оно што је битно је чињеница да писање потиче из чисте емоције.

Опширније...
 

Номинација за дечију књигу године: "Поштареве приче"

Од укупно 812 уздавача и 480 издавача који су ове године објавили и дечије књиге, у ужи избор за ДЕЧИЈУ КЊИГУ ГОДИНЕ у организацији Међународног сајма књига 2011 г. изабране су 5 књиге међу којима је и збирка прича: ,,ПОШТАРЕВЕ ПРИЧЕ,, нашег аутора Данијела Ћоровића!!!

Опширније...
 

Вечерње Новости и Политика

17. Октобра 2011. изашао чланак у Политици: Млади писци на "Пегаз-у"

18. Октобра 2011. изашао чланак у Вечерњим новостима: Пегаз и печат времена

Опширније...
 

Резултати III књижевног конкурса - Пегаз

На основу III књижевног конкурса у едицији,,Пегаз,, жири у саставу: Верица Секирарски, председник и главни уредник; Далиборка Кесер, председник Скупштине КОС-а и чланови Управног одбора: Југослав Стошић и Виктор Јеротијевић дана 10-тог октобра 2011 године на заседању Скупштине КОС-а донели су одлуку о овогодишњим наградама у три категорије: роман, збирка поезије и збирка кратких прича.

Опширније...
 

Прослава јубилеја – 40. година Књижевне омладине Србије

Организација и издавачка делатност Књижевне омладине Србије је од почетка па до данашњих дана институција и стечиште младих и перспективних аутора жељних промоције својих идеја, дела и пројеката.

Опширније...
 


Крећу и најновија издања у књижарама!

( Слике у књижарама: ,,Добра књига,, на Воздовцу и ,,Мадленианум,, у Земуну, Београд.)

Опширније...
 

Награда за драмско стваралаштво "Борислав Михајловић Михиз" за 2011. годину додељена је Тањи Шљивар, драмској списатељици из Београда, за целокупни досадашњи стваралачки рад.

Одлуку је једногласно донео жири са театрологом Светиславом Јовановим на челу, у којем су још били и књижевник Ференц Деак и редитељ Кокан Младеновић.

Опширније...
 

Плакета ,,Пегаз ,, -за прва три места у катеоријама:
- роман године
-збирка прича године и
-збирка поезије године
на основу овогодишњег III књижевног конкурса који је објавила наша издавачка кућа.

 

Опширније...
 

О породици као темељу сваког друштва, Србији са краја 19. века и непролазним вредностима, Жељко Пајић на Броду Добре намере

Жељко Пајић је на Брод Добре намере донео свој роман првенац „Живот Гаврића“, који је номинован за овогодишњу НИН-ову награду. Док нас запљускују таласи Дунава, причамо о књизи која нас враћа у прошлост а својом основном идејом прожима и садашњост и будућност показујући нам да се неке ствари не мењају у времену: породица је темељ, стуб и кров сваког друштва! Тако је одувек било и тако ће бити заувек.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Следећа > Крај >>

Страна 67 од 69