Наслови

Успешна промоција збирке прича ,,Трн руже'' Бојана Станаревића

У четвртак, 21. децембра 2017. у читаоници Градске библиотеке у Новом Саду, одржано је књижевно вече на којем је представљена збирка прича Бојана Станаревића ,,Трн руже'', добитника 2. награде ,,Пегаз'' 2017.
Осим аутора, о књизи су говорили: у име издавача, Тања Вукићевић, рецензент књиге, Милена Миликић и уредник програма библиотеке, Весна Живковић.
Одломке из књиге читале су наше дивне даме: Илинка Марковић и Александра Шћекић.

,,Трн руже'' је књига о једној судбини у којој су проткане судбине многих мајки, сестри, жена. Судбина једне породице у којој се препознају многе породице, и судбина једног народа, који је често прогоњен и прогањан.
Приче какве смо и сами запамтили па причали унуцима, или их слушали од наших деда и бака.
Ово је књига која ће вас оставити без даха, баш због своје повезаности са сасвим обичним породицама које вас окружују, које су вам мање или више блиске, и које исто тако имају по неку своју „ Ружу“.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Дневна доза задовољства'' или ,,Срећнија страна света'' Симе Б. Голубовића.

,,Раскошна песничка гозба у виду поетске збирке инспиративног имена &Дневна доза задовољства или срећнија страна света& искусног виртуоза речи, Симе Б. Голубовића, надахнуће је за сваког искреног поштоваоца поезије.
Такво обиље божанствених стихова непроцењиво је у оскудним временима каква су данас за поезију.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

 

Књижевно вече у библиотеци ,,Свети Сава'' у Аранђеловцу

У четвртак, 14. децембра 2017. у Народној библиотеци ,,Свети Сава'' у Аранђеловцу, одржано је књижевно вече са ауторима Књижевне омладине Србије. О својим књижевним делима говорили су: Ана Блажић Максић, Никола Јовановић, Предраг Патијаревић Патак, Илинка Марковић и Срђан Томић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Успешна промоција збирке прича ,,Валови узалудности'' Бар Зорана

У петак, 08.децембра 2017. у препуној сали читаонице Народне библиотеке у Белој Цркви, одржана је прва, свечана промоција овогодишњег лауреата ,,Пегаза'' ( 1. награда) у категорији кратких прича, аутора књиге ,,Валови узалудности'' Бар Зорана. Ако је веровати речима директора библиотеке, г-дина Радована Марковића, ово је била ,,једна од најлепших и најпосећенијих промоција у Белој Цркви'', с обзиром да је присуствовало више од стотину љубитеља савремене, српске књижевности, са којима је остварена дивна интеракција, и који су представљање књиге и обраћање аутора наградили бурним аплаузима. Тражила се столица више, али и књига више... Посебно нас је обрадовао коментар новинара локалне телевизије, која је изјавила да ,,по први пут није имала жељу да, на половини промоције, угаси диктафон'' који је све време био укључен. Захваљујемо се дивним људима у Белој Цркви, а Зорану Бару желимо још пуно успеха и нових књига. Осим директора библиотеке, о књизи су говорили: уредник издања, Верица Секирарски и песник, Тања Вукићевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција Збирке савремених српских прича у Вршцу

У четвртак, 07.децембра 2017. у салону Градске библиотеке у Вршцу одржана је промоција књиге ,,Савремене српске приче'' (2017.) у издању Књижевне омладине Србије, збирке прича коју су написали 22 аутора прозаиста.
О књизи, и о својим причама, говорили су наши писци лауреати: Дарко Којић, Душко Благојевић и Жељко Пајић, као и гост вечери, овогодишњи добитник 1. награде ,,Пегаз'' у категорији кратких прича, Зоран Бар.
Осим заједничке збирке прича, наши писци су промовисали и своја књижевна дела остваривши одличну интеракцију са дивном публиком у Вршцу.
Модератор вечери била је наша сјајна глумица, Александра Шаљић.

Књига ,,Савремене српске приче'' представља још једно књижевно дело из наше продукције које ће допринети очувању српског културног идентитета. Написали су је људи који верују у магични свет књижевности, борећи се да сачувају оно мало преосталих духовних и емотивних вредности, употребљавајући папир и оловку уместо празних речи и хвалисања.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

Најава књижевне вечери и промоције књиге ,,Савремене српске приче''
22 аутора Књижевне омладине Србије
ТВ Вршац; Гост: Дарко Којић, писац

https://www.youtube.com/watch?v=vmUeTT_nBd4&feature=youtu.be

 

Успешно књижевно вече наших аутора у Костолцу!

У уторак, 28. новембра 2017. у великој сали Дома културе у Костолцу одржано је књижевно вече наших аутора: Катарине Крстајић, Николе Јовановића, Милеве Р. Станковић и младе Дуње Вуијћ, који су на најлепши могући начин представили своја књижевна дела остваривши дивну интеракцију са публиком, која је у великом броју присуствовала овом лепом културном догађају.
Гост вечери била је проф. српског језика и књижевности, Гордана Славковић, док је модеатор вечери била сјајна Катарина Годић.
Велико присуство публике, међу којима су били и представници КК ,,Мајдан'' из Костолца, на чему им се захваљујемо, потврдили су чињеницу да људи у Србији почињу да схватају значај подршке квалитетној савременој српској књижевности, што нас посебно радује.
Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

Културно-едукативни програм за децу и младе
''Like za COOLturu''

Књижевно дружење као доказ да аутори Књижевне омладине Србије нису само изврсни писци и песници, већ првенствено дивни људи.
Уз покровитељство Градске општине Савски венац, организатор Удружење „Грађанска Алијанса“ је у сарадњи са партнерским организацијама Удружењем “Таласи” и „Књижевном омладином Србије“, 18.11.2017.године у 18 сати, у просторијама Канцеларије за младе ГО Савски венац одржала врло успешан Културно едукативни програм под називом ,, ''Like za COOLturu''.
Кроз дружење деце и омладине са писцима, младим људима је пружена прилика да остваре директан контакт са ауторима и на тај начин их подстакну на самостално писање као начин креативног изражавања.
Основцима и средњошколцима Градске општине Савски венац прво се обратила Верица Секирарски, председник и главни и одговорни уредник Књижевне омладине Србије, говорећи о томе зашто је важно професионално и лично усавршавање. Зашто је важно радити на креативном развоју личности и како књиге, читање и писање могу помоћи да се отворе нови видици.

Опширније...
 

1. награда Предрагу Патијаревићу Патку
(песма ,,Ноћ јефтиног вина'')!

Поводом дана вина 11. новембра 2017. на песничком конкурсу под називом „Вино је поезија у чаши“ у организацији Туристичке организације Лазаревац и Библиотеке „Димитрије Туцовић“, прво место освојио је наш аутор, Предраг Патијаревић ( ,,Јеже ме тишине'') за песму „Ноћ јефтиног вина“.
Част да отвори Фестивал вина истог дана, припала је управо првонаграђеној песми Предрага Патијаревића.

 

Успешна, још једна у низу, промоција збирки поезије Илинке Марковић

У четвртак, 09. новембра 2017. у просторијама Градске библиотеке у Новом Саду, представљене су две збирке поезије Илинке Марковић: ,,Између јуче и данас'' и ,,Право на живот''.
Публика је уживала у стиховима из ових дивних лирских драгуља, које су веома надахнуто, са пуно емоција, прочитале наше песникиње: Тања Вукићевић и Јелица Црногорчевић, и представник библиотеке Весна Живановић.
Посебну, лепу емоцију публике изазвало је рецитовање аутора стихова, илинке Марковић, која је у своја лирска опажања уткала подстицајну снагу дарова поезије, стиховима који одишу свежином и непосредношћу.
Већ са другом књигом песама, ауторка је потврдила своју креативну зрелост, књижевну самоспознају и поетичку самосвесност.
У очекивању њеног следећег песничког драгуља, желимо јој пуно успеха!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 


РЕЗУЛТАТИ САЈАМСКЕ НАГРАДНЕ ИГРЕ

62. Међународни београдски сајам књига 2017.

Штанд Књижевне омладине Србије

У недељу, 29.октобра, на нашем штанду, писци - Жаклина Ђуричић, Никола Јовановић и Ана Блажић Максић, извукли су имена добитника наше велике сајамске наградне игре која је трајала од 22-29.10.2017. То су:
1. Марко Миловановић из Београда ( 066 9411 ххх) - 1. награда: викенд за двоје у Морахалому, у Мађарској
2. Ђунић Јадранка из Панчева ( 064 1316 ххх) - 2. награда: ноћење за двоје у апартману ,,Паунов врт'' у Аранђеловцу
3. Вулетић Јелена из Београда ( 064 3263 ххх) - 3 књиге
Честитамо!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Сајам 2017

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 69