Наслови

Победник књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. путује на Крф!

Овогодишњег победника на нашем књижевном конкурсу ,,Раскршћа'', Јасну Арбанас, водимо на острву КРФ ( Грчка), и то 13.дана (тринаестодневни аранжман за две особе), у прелепој вили са базеном ( на слици) :)
Желимо им срећан пут и пуно лепих тренутака...
Можда се управо на овом путовању роди идеја за неку нову књигу.

 
Победник 6. књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. је:

Јасна Арбанас и роман ,,CAFÉ ТАЛИЈА - бајка о једном времену''.
Јасна Арбанас ( Сремска Митровица), аутор збирке поезије ,,Географија успомена'' ( 2015.)
 

НОВО! Књига за децу ,,ЧАРОБНА УЧИОНИЦА'' аутора Марије Бастић.

,,Чаробна учионица'' - одличан едукативни извор и водич кроз васпитно-образовни процес деце.
Ученик није празна табла коју треба само попунити информацијама - ученик је биће које се развија интелектуално, емоционално, физички, социјално...
Примењујући луткарско-драмске игре у школама, уклањамо препреке које стоје на путу целокупног развоја ученика. Оваквом наставом ангажујемо цело учениково биће - тело, емоције и ум.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
Промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић

20. марта 2018. у огранку библиотеке ,,Милутин Бојић'' - Хаџипоповац у Београду, одржана је промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић. Осим аутора, о књизи је говорила Тања Вукићевић, као и рецензент књиге, Сашка Вељановска, док је одломке читао, као и увек, фантастични Никола Лазовић. Захваљујемо се модератору вечери, г-ђи Валентини Новковић, која је на врло леп начин водила програм промоције.
 

Обележен Светски дан поезије 2018.

21. марта 2018. обележили смо Светски дан поезије, у прелепој библиотеци ,,Вук Караџић'' у Ковину. Заједно са публиком, уживали смо у стиховима које су нам читали њихови потписници, песници Књижевне омладине Србије: Јасна Арбанас, Никола Јовановић и Илинка Марковић. Модератор вечери била је директор библиотеке, г-ђа Јелена Стојановић, којој се захваљујемо на позиву.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.

 

Успешна промоција књига наших аутора у музеју ,,Филип Вишњић''

У уторак, 13. марта 2018. на позив Удружења жена ,,Филип Вишњић'' из Вишњићева, поред Шида, гостовали смо, на наше велико задовољство, у новој музејској етно поставци ,,Филип Вишњић''.
Дивној публици, своја књижевна дела представили су наши награђени писци и песници: Анђелка Радовановић из Шапца, Душко Благојевић из Београда, Катарина Крстајић из Београда, и Јасна Арбанас из Ср. Митровице ( најављена Илинка Марковић била је спречена из оправданих разлога).
Вишњићево, иако мало равничарско место, показало нам је своје велико срце и, много пута доказану, војвођанску гостопримљивост.
И на томе им хвала.
Од данас, овај музеј, осим књига наших аутора који су гостовали, богатији је за још тридесетак књига из наше раније продукције.

Филип Вишњић (1767-1834) је један од најпознатијих српских гуслара и твораца српских народних песама.
Хомер српске епске књижевности.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА – притисни старт да играш поново’’
Аутор: Милош Димитријевић Џокер

Данас је време, може се рећи, један од доминирајућих чинилаца у организацији личног и друштвеног живота људи. Кажу да бисмо разумели значај једне секунде, треба да питамо оног ко је преживео катастрофу. Можда нам време долази из пустиња на караванима и не жури му се јер превози вечност. Можда је скупље од злата и оштрије од сабље, али је сигурно да време никога не чека.
О томе, али и о много другим лепим темама, пише Милош Димитријевић Џокер у свом роману ,,Игра је завршена – притисни старт да играш поново’’, схвативши да је време несхватљива магија.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешно одржано књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије у Новом Саду

У прелепом амбијенту књижаре ,, Bulevar books'' у Новом Саду, 06.марта 2018. у организацији Књижевне омладине Србије, дистрибутивног центра књига ,,Gressus book'' и књижаре ,,Bulevar books'' одржано је књижевно вече тројице аутора.
Своја књижевна дела представили су: Никола Јовановић, аутор књига ,,Дилеме'' и ,,Последњи урлик вукова'', Жељко пајић, аутор романа ,,Живот Гаврића'' и Вања Мандић, аутор романа ,,Она која јесте''.
Модератор вечери била је, дивна као и увек, наш сарадник, песникиња, Тања Вукићевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,Тамо и овде'' Слађане Марковић

Странице прошлости. Искрена породична прича. На дар прецима.
Рођењем наслеђујемо своје тело и у њему гене као ознаке одређених склоности, болести ,физичких карактеристика. А шта је са ознакама саме душе? Да ли и њу чини скуп свих наших предака? И на који начин се таложе информације у нама у виду одређених склоности, фобија, страхова, љубави према нечему што још нисмо окусили, а знамо да јесу наши родитељи, њихови родитељи или неки још даљи преци?
Свака породица има своју историју.

Ова прича је један део породичног богатства Слађане Марковић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! За веома кратко време, прва књига о Драгојл ратницима, из области епске фантастике ,,Духови рата'' Душка Благојевића, доживела је своје 2. издање!
Књига је допуњена, измењена и са новим, још лепшим корицама.
Уживајте у читању књиге једног од најпопуларнијих младих српских писаца фантастике!

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Књижевно вече у књижари ,,Булевар боокс'' у Новом Саду

У четвртак, 01. фебруара 2018. у предивној књижари ,,БУЛЕВАР БООКС'' у Новом Саду, своја књижевна дела представили су аутори Књижевне омладине Србије, и то: Душко Благојевић ( аутор романа: ,,Духови рата'' и ,,Невидљиви град''), Катарина Крстајић ( аутор романа ,,Рекла си никад?), Жаклина Ђуричић ( аутор романа ,,Срж'') и Софија Фимић ( аутор драме ,,Велика сестра'').
Књижевни квалитет и тематска и жанровска разноликост, показали су се, још једном, као добитна комбинација у којој је публика уживала.

Књижевно вече у Новом Саду, иначе, представља почетак групних промотивних активности писаца и песника у центрима за културу и у књижарама, у Србији и шире, у оквиру програмске шеме Књижевне омладине Србије за 2018. годину.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Успешна промоција књиге Симо Б. Голубовића у Београду

02. фебруара 2018. у матичној библиотеци ,,Милутин Бојић'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Дневна доза задовољства & Срећнија страна света'' ( Књижевна омладина Србије,2017.) Симо Б. Голубовића.
О књизи је, осим аутора, говорила песникиња Илинка Марковић, док је стихове из књиге на маестралан начин прочитао Никола Лазовић.
Модератор вечери био је програмски уредник библиотеке, Карло Астрахан, који је, као и увек, остварио одличну интеракцију са публиком.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 6 од 70