Наслови

Успешна промоција књиге ,,Трагом душе уснуле'' Миле Миљанић!

У понедељак, 14. маја 2018. у Мултимедијалној сали Центра за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Трагом душе уснуле'' нашег аутора, Миле Миљанић.
О књизи су, осим ауторке, говорили: у име издавача, маестрални као и увек, Никола Лазовић, рецензент књиге, Александра Шћекић, док је стихове рецитовао глумац и режисер, Миљан Прљета. За музику је био задужен фантастичан Марко Миловановић са гитаром.
Ову дивну књигу, ауторка је посветила свом, не тако давно, преминулом оцу. Одата почаст оцу. И захвалност. Јер јој је дао за живота најбољи дар који се може дати некоме - веровао је у њу.
У стиховима које је написала Мила, а кроз које проговара њен отац, као да чујемо поруке које јој је он упутио и за живота, и након тога, а у којима каже:

- Стари грациозно, расти мудро, и воли толико да љубављу обухватиш све људе. Нека мој крај буде теби спокојан загрљај и пут ка бољем новом и непознатом, а твој живот који тече дар свакоме коме си у срцу.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Ново! Роман ,,ИГРА МАСКИ'' Сање Вукосављевић!
Након романа ,,Игра сенки'' ( 2015.), нови роман као наставак првог - ,,Игра маски'', говори о искушењима са којима се млади данас боре, у овом времену отуђености и потребе да се буде међу људима, у времену када се праве погрешни кораци.

И у новом роману, Сања Вукосављевић успешно води радњу и реализује идеје које је поставила да би показала како живот младих може бити литерарно занимљив и кад је тежак, пун неспоразума и немира који муче бића која се тек развијају, а да све то опет буде питко и привлачно. Њен језик и стил су избрушени, а тема актуелна.

Јунаци романа, Душан и Ива, нису типични седамнаестогодишњаци. И једно и друго су, свако на свој начин, обележени својим поступцима и животним одлукама који су их и довели до маргине друштва.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција књиге ,,Чаробна учионица'' Марије Бастић

У суботу, 05. маја 2018. Кућа Ђуре Јакшића у Београду била је премала да прими све оне који су желели да присуствују промоцији књиге игроказа за децу ,,Чаробна учионица'' аутора Марије Бастић.
С обзиром да је Марија по професији учитељица, а сада и писац за децу, један од рецензената књиге, Предраг Вуковић, глумац и водитељ емисије ,,Пеђолино'' на ТВ Студиу Б, изјавио је да Марију ''проглашава учитељицом Првог реда'', што је било пропраћено огромним аплаузима и смехом.

Оно што нас је посебно одушевило је велики број деце која су заједно са нама уживала у драмским игроказима из књиге у извођењу малих глумаца из ОШ ,,Јанко Веселиновић'' који су побрали све симпатије публике.
У програму промоције учествовали су и остали рецензенти књиге, професори и педагози: Горана Сторијаш, Марија Стојић, Ивана Урошевић и гост вечери, др Јадранка Милошевић, испред Завода за унапређивање образовања и васпитања из Београда.
У име издавача, Књижевне омладине Србије, говорила је, као и увек, фантастична Милена Миликић, писац.

Књига луткарско-драмских игроказа Марије Бастић ,,Чудесна учионица'' деци нуди лепоту детињства. Лепоту одрастања без чудовишта, и без крви.
Марија нам је показала како треба да изгледа књига за децу у којој едукативно-васпитна литература прати дете, а не обрнуто. Да се након читања књиге дете осећа задовољно, радосно и сигурно!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

Најава промоције књиге ,,Чаробна учионица'' - Марија Бастић

ТВ Студио Б, емисија за децу ,,Пеђолино''
https://www.youtube.com/watch?v=uLqTctdF2gk&feature=share

 
Ново, узбудљиво, изузетно комплексно књижевно дело ,,Заточеник таме'' Горана Малбаше.
„Киплинг је говорио да мајсторска умешност стоји у основи сваке велике уметности. Те речи смо непрекидно имали на уму читајући нову књигу из пера Горана Малбаше, врхунски трилер под називом ,, Заточеник таме''
Напетим стилом и проницљивим разумевањем најмрачнијих људских нагона, Горан Малбаша нам доноси несвакидашње, шокантно и веома комплексно књижевно дело о разорном утицају неокајане прошлости на садашњост. Својим дубоким увидима у беспућа људске душе, овај врсни трилер надилази уобичајене жанровске стандарде и доноси мајсторски осмишљену причу која ће у атмосфери мистерије и напетости држати читаоца у неизвесности до самог краја. Па чак и сам крај... биће само нови почетак...
Историјски вихор Првог српског устанка изнедриће Арсенијевиће – породицу која ће у наредних двеста година дати неке од најистакнутијих представника српске елите. Свој породични успон они започињу злочином – у налету похлепе и љубоморе, Вукан Арсенијевић Црни убија Арсена Санковића на чије име убрзо пада заборав.
Много година касније, распад Југославије доноси тешка искушења за Арсенијевиће.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција збирке поезије ,,Књига која доноси срећу''

У суботу, 28. априла 2018. у прелепој књижари ,,Bulevar books'' у Новом Саду, одржана је промоција књиге ,,Књига која доноси срећу'' аутора Радомира Раше Чваркића.
Присуство многобројне публике побило је, још једном, тврдњу да се данас поезија не чита. Тражила се столица више... и књига више...
Осим аутора, о књизи су говорили и: у име издавача, Катарина Годић, и проф. Милена Миколаци, док је стихове на маестралан начин читао Никола Лазовић.

Уметник је увек заточеник надахнућа и само кроз поетику правих песника можемо сагледати тај пут борбе са властитом интимом. При том, лепо је записивати јер нам је то огољивање пред собом доказ да смо постојали, борили се, и на крају оставили траг у времену. ,,Књига која доноси срећу’’ представља збирку лирских рефлексија које делују као шапат искрених исповести у апсолутној тишини душе.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

Нови песнички бисер у издању Књижевне омладине Србије, збирка поезије ,,Трагом душе уснуле'', аутора Миле Миљанић.

Храброст да се буде искрен у песми заслужује респект, јер ови стихови зраче светлошћу која растерује мрак туге, одакле вребају ненаслутива зла и боли – што кад се исклеше у стихове постаје изазов живота. Песникиња живот гледа право у очи и не крије своју рањивост, али у достојанству види упориште за губитак кога прати неминовност, јер је то једини реални, природни пут до коначне победе човека над животом – где је индивидуа кап у океану.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Ново! Збирка поезије ,,Књига која доноси срећу'', аутора из Новог Сада, Радомира Раше Чваркића.

''Књижевни поступак којим Чваркић тка своју лирску исповест и снага његовог поетског израза, упориште налазе у неоспорном песничком таленту, интелекту и веома комплексној личности аутора. Стога и не чуди што се у песмама из ове збирке преплиће мноштво мотива и емоција, у којима препознајемо ведрину и лепршавост Мирослава Антића, понекад елиптичност и лапидарност Васка Попе, елегичност и сумње Бранка Миљковића, мисаоност и деструкцију форме Душана Матића. Кроз Чваркићеве поетску мисао провејавају и слутње и тајанственост Фредерика Гарсије Лорке, стварност и жеља Луиса Сернуде и свет виђен заљубљеним очима Пабла Неруде'' - рекао је, између осталог, рецензент књиге, др Драган Јаковљевић, професор Филозофског факултета Универзитета "Етвеш Лоранд" у Будимпешти.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Књижевно вече у библиотеци ,,Свети Сава''

У петак, 20.априла 2018. у библиотеци ,,Свети Сава'' у Земуну, одржано је књижевно вече, на коме су своја књижевна дела представили аутори Књижевне омладине Србије: Катарина Крстајић ( аутор романа ,,Рекла си никад?'', добитника 2. награде ,,Пегаз'' 2017. у категорији романа) и Зоран Бар ( аутор збирке прича ,,Валови узалудности'', добитника 1. награде ,,Пегаз'' 2017. у категорији кратких прича) и чланови књижевног клуба ,,Иво Андрић'' из Земуна: Олга Влашић, која је читала своје стихове, и Никола Шуица који се представио својим шаљивиим песмама.
Модератор вечери била је Даринка Марковић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.

 

Потписан Протокол о сарадњи са књижевним клубом ,,Иво Андрић'' из Земуна

14. априла 2018. потписан је Протокол о сарадњи Књижевне омладине Србије и Књижевног клуба ,,Иво Андрић'' из Земуна.
Протокол су потписали: председник Књижевне омладине Србије, г-ђа Верица Секирарски и председник клуба, г-ђа Даринка Марковић.
Протокол је потписан са циљем неговања и очувања културног наслеђа Србије промовисањем књижевних дела српских писаца и песника и организовањем заједничких манифестација у Србији и региону.
Тог дана одржана је и свечана прослава поводом 28 година постојања овог клуба, на којој су присуствовали представници многих других књижевних клубова из наше земље.
Честитали смо им годишњицу и пожелели пуно успеха у даљем раду.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2018.

 

Свечана промоција романа ,,Тамо и овде'' др Слађане Марковић у Аранђеловцу

У петак, 13.04.2018. у прелепој сали Дома омладине у Аранђеловцу, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Тамо и овде'' ( Књижевна омладине Србије, 2018.) др Слађане Марковић.
Доказ да је дивна публика, како кажу, у свом ''омиљеном лекару'' препознала и њен, већ доказан са првом књигом, приповедачки таленат који плени, јесте и њихово многобројно присуство.
О књизи која представља лепо, породично предање на дар потомцима, у име издавача говорила је писац, Ана Блажић Максић, рецензенти књиге: писац Павле Мартиновић и психолог, Ранко Мандић, док је одломке читала наша глумица, Александра Шаљић, која је уједно и водила разговор са аутором.
Верујемо да ће се о великој посећености и лепоти промоције у Аранђеловцу још дуго причати.
Квалитет књижевног пера Слађане Марковић то и заслужује.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

Светски дан поезије 2018.

21. марта 2018. обележили смо Светски дан поезије, у прелепој библиотеци ,,Вук Караџић'' у Ковину.
Заједно са публиком, уживали смо у стиховима које су нам читали њихови потписници, песници Књижевне омладине Србије: Јасна Арбанас, Никола Јовановић и Илинка Марковић.
Модератор вечери била је директор библиотеке, г-ђа Јелена Стојановић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 70