Наслови

Промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић

20. марта 2018. у огранку библиотеке ,,Милутин Бојић'' - Хаџипоповац у Београду, одржана је промоција романа ,,Сага о белутку'' Милеве Р. Станковић. Осим аутора, о књизи је говорила Тања Вукићевић, као и рецензент књиге, Сашка Вељановска, док је одломке читао, као и увек, фантастични Никола Лазовић. Захваљујемо се модератору вечери, г-ђи Валентини Новковић, која је на врло леп начин водила програм промоције.
 

Обележен Светски дан поезије 2018.

21. марта 2018. обележили смо Светски дан поезије, у прелепој библиотеци ,,Вук Караџић'' у Ковину. Заједно са публиком, уживали смо у стиховима које су нам читали њихови потписници, песници Књижевне омладине Србије: Јасна Арбанас, Никола Јовановић и Илинка Марковић. Модератор вечери била је директор библиотеке, г-ђа Јелена Стојановић, којој се захваљујемо на позиву.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.

 

Успешна промоција књига наших аутора у музеју ,,Филип Вишњић''

У уторак, 13. марта 2018. на позив Удружења жена ,,Филип Вишњић'' из Вишњићева, поред Шида, гостовали смо, на наше велико задовољство, у новој музејској етно поставци ,,Филип Вишњић''.
Дивној публици, своја књижевна дела представили су наши награђени писци и песници: Анђелка Радовановић из Шапца, Душко Благојевић из Београда, Катарина Крстајић из Београда, и Јасна Арбанас из Ср. Митровице ( најављена Илинка Марковић била је спречена из оправданих разлога).
Вишњићево, иако мало равничарско место, показало нам је своје велико срце и, много пута доказану, војвођанску гостопримљивост.
И на томе им хвала.
Од данас, овај музеј, осим књига наших аутора који су гостовали, богатији је за још тридесетак књига из наше раније продукције.

Филип Вишњић (1767-1834) је један од најпознатијих српских гуслара и твораца српских народних песама.
Хомер српске епске књижевности.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА – притисни старт да играш поново’’
Аутор: Милош Димитријевић Џокер

Данас је време, може се рећи, један од доминирајућих чинилаца у организацији личног и друштвеног живота људи. Кажу да бисмо разумели значај једне секунде, треба да питамо оног ко је преживео катастрофу. Можда нам време долази из пустиња на караванима и не жури му се јер превози вечност. Можда је скупље од злата и оштрије од сабље, али је сигурно да време никога не чека.
О томе, али и о много другим лепим темама, пише Милош Димитријевић Џокер у свом роману ,,Игра је завршена – притисни старт да играш поново’’, схвативши да је време несхватљива магија.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешно одржано књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије у Новом Саду

У прелепом амбијенту књижаре ,, Bulevar books'' у Новом Саду, 06.марта 2018. у организацији Књижевне омладине Србије, дистрибутивног центра књига ,,Gressus book'' и књижаре ,,Bulevar books'' одржано је књижевно вече тројице аутора.
Своја књижевна дела представили су: Никола Јовановић, аутор књига ,,Дилеме'' и ,,Последњи урлик вукова'', Жељко пајић, аутор романа ,,Живот Гаврића'' и Вања Мандић, аутор романа ,,Она која јесте''.
Модератор вечери била је, дивна као и увек, наш сарадник, песникиња, Тања Вукићевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

НОВО! Роман ,,Тамо и овде'' Слађане Марковић

Странице прошлости. Искрена породична прича. На дар прецима.
Рођењем наслеђујемо своје тело и у њему гене као ознаке одређених склоности, болести ,физичких карактеристика. А шта је са ознакама саме душе? Да ли и њу чини скуп свих наших предака? И на који начин се таложе информације у нама у виду одређених склоности, фобија, страхова, љубави према нечему што још нисмо окусили, а знамо да јесу наши родитељи, њихови родитељи или неки још даљи преци?
Свака породица има своју историју.

Ова прича је један део породичног богатства Слађане Марковић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! За веома кратко време, прва књига о Драгојл ратницима, из области епске фантастике ,,Духови рата'' Душка Благојевића, доживела је своје 2. издање!
Књига је допуњена, измењена и са новим, још лепшим корицама.
Уживајте у читању књиге једног од најпопуларнијих младих српских писаца фантастике!

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Књижевно вече у књижари ,,Булевар боокс'' у Новом Саду

У четвртак, 01. фебруара 2018. у предивној књижари ,,БУЛЕВАР БООКС'' у Новом Саду, своја књижевна дела представили су аутори Књижевне омладине Србије, и то: Душко Благојевић ( аутор романа: ,,Духови рата'' и ,,Невидљиви град''), Катарина Крстајић ( аутор романа ,,Рекла си никад?), Жаклина Ђуричић ( аутор романа ,,Срж'') и Софија Фимић ( аутор драме ,,Велика сестра'').
Књижевни квалитет и тематска и жанровска разноликост, показали су се, још једном, као добитна комбинација у којој је публика уживала.

Књижевно вече у Новом Саду, иначе, представља почетак групних промотивних активности писаца и песника у центрима за културу и у књижарама, у Србији и шире, у оквиру програмске шеме Књижевне омладине Србије за 2018. годину.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Успешна промоција књиге Симо Б. Голубовића у Београду

02. фебруара 2018. у матичној библиотеци ,,Милутин Бојић'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Дневна доза задовољства & Срећнија страна света'' ( Књижевна омладина Србије,2017.) Симо Б. Голубовића.
О књизи је, осим аутора, говорила песникиња Илинка Марковић, док је стихове из књиге на маестралан начин прочитао Никола Лазовић.
Модератор вечери био је програмски уредник библиотеке, Карло Астрахан, који је, као и увек, остварио одличну интеракцију са публиком.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО СВЕТОМ САВИ

У предивној организацији књижевног клуба ,,Скадарлијска боемија'', у суботу 27.01.2018. у ресторану ,,Има дана'' у Скадарлији, одржано је песничко вече посвећено Светом Сави, на којем је учествовало преко 30 песника из Србије и региона,међу којима и наши песници: Јелица Црногорцевић, Мирјана Мира Матић, Никола Лазовић, Илинка Марковић, Јасна Арбанас и један од најбољих афористичара у Србији: Ненад Максимовић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.
 

МАНИФЕСТАЦИЈА ''КЊИЖЕВНИ КОЛОЖЕГ'' 2018.

У недељу, 14. јануара 2018. године, у организацији Књижевне омладине Србије и библиотеке ,,Милутин Бојић’’ из Београда, одржана је манифестација такмичарског карактера под називом,,Књижевни коложег’’.
У препуном ноћном клубу ,,Блуе моон’’ у центру Београда, учествовало је преко 40 писаца и песника из Србије и Црне Горе.

Присуствовали смо лепом и надахнутом представљању песама и прозних текстова. Слушали предивне стихове, кратке приче, есеје и афоризме. Свима смо уручили Захвалнице, а најбољима и Плакете. Извлачили смо бројеве из шешира и добитницима уручили награде наших спонзора.
И још једном смо доказали да сви заједно, кроз уметност, писану реч и музику, можемо стварати овај свет као лепше место за живот.

Прво место и ЗЛАТНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Душко Благојевић - поезија
2.Катарина Крстајић – кратка прича

Друго место и СРЕБРНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Предраг Патијаревић Патак – поезија
2.Миљан Пауновић – кратка прича

Треће место и БРОНЗАНУ ПЛАКЕТУ освојили су:
1.Катарина Бранковић Гајић – поезија
2.Веља Жуњић – кратка прича

Велика захвалност члановима жирија ( глумац Алексндар Дуњић је био оправдано спречен): књижевном преводиоцу Александр Цимпл, и новинарима Милени Милетић и Братиславу Пејовићу, предивном гласу Мирјане Маринковић и спонзорима: дистрибутивном центру књига ,,Gressus book’’; галерији ексклузивних аранжмана од свиленог цвећа ,,Versus est’’; бутику за свечану обућу и венчања ,,She wolf’’ из Београда, и винарији ,,Темет’’ из Јагодине.
И, наравно, велико хвала нашим дамама, Милени Миликић и Сањи Вукосављевић, које су уручивале Захвалнице и награде.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало2018

 

 

НОВО! Збирка поезије и есеја ,,Спознаја'' Александре Шћекић!

С обзиром да је крај 2017.године, и да је децембар месец даривања, нашу овогодишњу књижевну продукцију окончавамо једним дивним поклоном за све љубитеље савремене српске књижевности, књигу песама и есеја које славе љубав.

Права љубав је она која траје без обзира на какве нас тестове живот ставља. Она је прилагодљива, стално се мења, стално расте... И невероватно је ретка зато што је потребно много времена да се развије. Потребно је да годинама будемо са неким како би закључили да то није било која љубав, већ она права вредна сваке жртве, она која нема рок трајања.
Просто је невероватно како нешто једноставно попут љубави има тако снажан ефекат да нам улепша сваку секунду живота. Међутим, тек када изградите праву љубав можете рећи да сте испунили своју мисију на овој планети.
Управо онако како је то описано у збирци поезије и есеја ,,Спознаја’’ Александре Шћекић.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 69