Наслови

НОВО! Збирка поезије ,,У мору си'', младе, талентоване Бојане Стошић из Београда!

Збирка поезије ,,У мору си'' дневник је младе душе, спремне да се ухвати у коштац са свим изазовима живота. Без страха, самоуверено, она у својој првој збирци песама говори о свему ономе што јој доносе сваки нови дан и искуство које стиче и “од кога се расте”.
Она плови својим морима, играјући се римом, вешто сликајући речима пејзаже који расту у метафоре и оживљавају њен унутрашњи свет.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција врхунског трилера Горана Малбаше ,,Заточеник таме'' у Аранђеловцу

У понедељак, 16.јула 2018. у Народној библиотеци ,,Свети Сава'' у Аранђеловцу, одржана је успешна прва промоција врхунског психолошког трилера ,,Заточеник таме'' ( 2018.), Горана Малбаше, који је само за ту прилику допутовао из Шведске, где живи и ради као наставник српског језика.

Осим аутора, о књизи је у име издавачке куће која је објавила овај сјајни роман, Књижевне омладине Србије, говорила је Тања Вукићевић.
Разговор са аутором водила је библиотекар, Весна Проковић, док је одломке из романа читала млада Исидора Филиповић.
За музички део били су задужени сјајни Марко Стојковић ( гитара) и Иво Игрутиновић ( клавир).
Књига ,,Заточеник таме'', која преферира да постане и филмско издање, у продаји је у књижарама: Делфи, Вулкан, Bulevar books

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Успешна промоција ''Божићних прича'' Бранке Санчанин пред више од 400 људи!

У среду, 11. јула 2018. пред више од 400 посетилаца, међу којима су били многи истакнути представници јавног, политичког и културног живота Републике Српске, у Дому културе у Српцу одржана је прва, свечана промоција књижевног првенца Бранке Санчанин, књига ,,Божићне приче''.

О великом одзиву грађана и успеху саме промоције, истакнуто је, између осталог, на званичном сајту Општине Србац, у тексту у коме је наведено:
,, Оволики број људи није забиљежен на некој књижевној вечери у Српцу у историји, а чак и неки већи градови у окружењу не могу се похвалити оваквом посјећеношћу на промоцији неког писца који је је објавио свој књижевни првенац. ''

Присутнима се обратио и директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, који је изразио уверење да ово није једина књига коју ће Бранка објавити, већ само прва у низу.
О књизи су говорили: професор српског језика и књижевности, Крсто Чавор, професор Милош Милинчић, библиотекари: Каролина Станишљевић и Славица Репић.

„Ова књига је мој зид плача, мој карађоз позоришних сјенки, моја мала лична Кавалерија рустикана, мој бунар жеља, мој рај и хад у којем никад неће шетати ни плесати мртве душе. У овој књизи нема умрлих душа, јер су живи сви они које сам ставила међу корице. И кад год се тешко осјећам, отворим своју књигу и сједнем са људима које сам бескрајно вољела али и са некима које никад нисам упознала али сам о њима слушала дивне приче“, рекла је Бранка.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

НОВО! Књига ,,Кад упознах себе'' Мирјане Матић!

Књига ,,Кад упознах себе’’ њише се између секвенци мемоара, аутобиографије и романа у причама.
Написана је лепим и чистим, савршено стилски обликованим језиком.
Праве мале мудрости за сваки дан које нам поручују да током целог живота будемо путници, авантуристи и радознали истраживачи. Са срцем. Са вером у себе. Као прави јунаци ове чаробне и непоновљиве пустоловине зване живот.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Збирка прича ,,Божићне приче'' Бранке Санчанин!

,,Божићне приче'', обогаћене многобројним фотографијама, приказују генеологију времена и његову историју, причајући о људима који су били део нас, кроз традицију, обичаје, морал, навике и предрасуде, заветне судбине претходних нараштаја што се преплиће око феномена: земље.
Наиме, земља је у перцепцији свих прича Бранке Санчанин – завет предака за будућа покољења. Јер она зна да је земља живот. И зна да је земља мајка. Крв и мука векова и породичне историје. Зато је њена књига антологија бића појединца, и аксиологија личности.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Нова књига Јасне Арбанас, роман ,, Café Талија - бајка о једном времену ’’', победник овогодишњег књижевног конкурса ,,Раскршћа’’.

Да ли волите реалне бајке? Оне које су настале у времену у коме сада живимо? Уколико је одговор потврдан, онда је ово права књига за вас!
Наиме, ,,Café Талија – бајка о једном времену’’ није бајка, далеко од тога, него искуство прошлости вешто посредовано у садашањост. Изврстан спој историјске грађе и интимног сведочења, вешто претворен у штиво које се обилато наслања на реалност, али и на емоције.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција романа ,,Игра маски'' Сање Вукосављевић!

У суботу, 02.јуна 2018. у Кући Ђуре Јакшића ( Скадарлија), београдској публици представљена је нова књига Сање Вукосављевић ,,Игра маски'', друга из серијала о деци у ''новобеоградским блоковима'' ( прва ,,Игра сенки'' објављена је 2015.).
О књизи су говорили: Александра Шаљић и Никола Лазовић, док је одломке из романа читала Катарина Годић.
Захваљујемо се дивној публици, посебно писцима, песницима и сарадницима Књижевне омладине Србије који су присуствовали промоцији.

Сања Вукосављевић је професор српског језика и књижевности, и писац.
Њен први роман „Игра сенки“ објављен је 2015. године. и за њега је добила 2. Награду ,,Пегаз'' у истоименој култној едицији у Србији.
Сања је ауторка и кратке приче под називом Три речи, објављене у Збирци под називом „Савремене српске приче“ 2017. године. у издању Књижевне омладине Србије.

И 2018. објављује наставак романа „Игра сенки“, други део серијала под насловом „Игра маски“.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Ново! Роман ,,УМ – проклетство сећања’’, Дамира Костовског.
,,Шта се десило те ноћи пре петнаест година?''
Психолошки трилер који помера границе између фикције и стварности!

У човековом уму се налази мноштво играча којих нисмо свесни, као што се то десило управо са јунаком овог дивног романа, Алеком Андреевским, који је покушао да побегне од своје прошлости, да је уништи, и заборави. Све је чинио само да његов некадашњи живот и његово острво остану у магли, и успевао је у томе петнаест дугих година, али изненадно убиство једне жене, младог и успешног инспектора враћају преко Црног језера.
Међутим, појавио се нови убица. Појавио се Осветник који овај свет чисти од греха и оставља црне руже на гробовима својих жртава. И док Алек трага за убицом, око њега се гомилају тела и остављају трагови који га воде не само до Осветника, већ и до сопствене прошлости.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
Успешно представљање књига наших аутора у Меленцима код Зрењанина

У суботу, 26.маја 2018. одржана је промоција књига наших аутора у бањи ''Русанда'', у прелепом војвођанском селу Меленци у близини Зрењанина.
На тераси бање, окружене прелепом природом и природним језером, пред више од тридесетак гостију, своја књижевна дела представиле су наше дивне даме: Сања Вукосављевић, Илинка Марковић, Катарина Крстајић и Милева Р. Станковић, остваривши и лепу интеракцију са публиком која је била и више него задовољна нашим гостовањем.
Модератор вечери био је г-дин Драгољуб Мајцен, председник Удружења ,,Меленачки таленти'' са којим је, након промоције, наш председник, г-ђа Верица Секирарски потписала Протокол о сарадњи, изјавивши том приликом, између осталог, следеће: ,,Књижевна омладина Србије је отворена за све оне који желе да промовишу грађанске, културне и демократске вредности. Наша жеља је да кроз богате културне садржаје наставимо да негујемо све оно што српски народ чини препознатљивим и посебним уз, наравно, уважавање других народа и култура. Данас смо ту да вам кроз личне примере наших писаца и песника покажемо ко смо ми и како данас звуче савремени српски писци и песници и о чему пишу. Такође, данас смо ту, спремни да подржимо и унапредимо рад ,,Меленачких талената’’, и подржимо људе који на овом месту живе и стварају. ''
Био је то још један дан ''у служби културе'', препун лепих ствари које обогаћују наш живот.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Српска Научна ТВ
АРТ Магазин - Гост: Марија Бастић, аутор књиге за децу ,,Чаробна учионица'' ( 2018.)
Приредио: Књижевна омладина Србије

https://youtu.be/sEI4UtgCjqo

 
Трејлер за роман ,,ЗАТОЧЕНИК ТАМЕ''

Старо породично проклетство!

Један човек држаће у шаци цео град!Један човек. Један метак. Једна смрт!
Хоће ли снага љубави бити јача од сила зла?
Откријте у новом роману Горана Малбаше!
У продаји у Делфи и Вулкан књижарама!

https://www.youtube.com/watch?v=WjUuCL4VE1k

 

Победник VI књижевног конкурса ,,Раскршћа'', за 2018. годину, Јасна Арбанас, отпутовала је за Грчку!

Победник књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. годину, кога сваке године расписује Књижевна омладина Србије, ( награда је туристичко путовање за две особе у једној од европских дестинација), Јасна Арбанас, на основу освојене награде за роман ,,Cafe Talija - бајка о једном времену'', отпутовала je за Грчку, на острву Крф.

Пожелели смо им срећан пут, мирно море и леп одмор!

Више слика у рубрици Конкурси

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 70