Наслови

НОВО! Роман ,,Реквијем за дечачки сан'', први део из трилогије ,,Nil desperandum'' Ивана Павловића

Ово је прича о љубави и пријатељству, о значају породице и снаге коју она улива појединцима да преброде и превазиђу најтеже проблеме и искушења, и сачувају себе и своје најближе.

Први део саге ,,Реквијем за дечачки сан - Nil desperandum’’, презентоване у првом лицу, у форми личне исповести главног јунака који се пред очима читаоца храбро и бестидно “огољује до коске“, враћа нас на сам почетак његовог живота, на рођење обојено трагиком и потиснутом кривицом због смрти његове мајке.
Млади Павле одраста почетком 90-их година, које ће кулминирати на крвавим развалинама Југославије у које ће се неповратно стрмоглавити небројене људске
судбине.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Са свитањем'' Илинке Марковић

Нова збирка поезије Илинке Марковић, трећа по реду, ''Са свитањем'' ( ,,Између јуче и данас'' 2014. и ,,Право на живот'' 2016.) нешто је попут лирског дневника који ауторка још увек пише нежно пребирајући по успоменама.
Ходати стазама њене поезије занимљива је и лепа авантура у којој вас не чекају олује и разочарења, него фино исткано плетиво живота којим она комуницира с читаоцем откривајући му своје емоције, животно искуство и мудрост живота.
Илинкини дарови су песме њене, лепе као рано рухо девојачке душе које она тка, плете и везе за себе и своје ближње, и даљње, за све оне које зна и не зна и о којима пева, за мале кућне празнике и све ређе свечаности читања и слушања песама.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
НОВО! Збирка поезије ,,Заустављен ток'' Снежане Марко Мусинов

Пронаћи и додирнути животни пулс, прочитати број откуцаја, препознати "животну дијагнозу", те на основу дијагнозе одредити потребну терапију за излечење, говорећи метафорично, један је од задатака песника.
Онако како је то урадила Снежана Марко Мусинов у збирци поезије ,,Заустављен ток.’’

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

На обронцима наше прелепе планине , Златибора - интервју у сусрет новом роману ,, Мемоари душе'', наше ауторке, Маријане Дешић, чији је животни мото мисао Достојевског који гласи: ,, Ако рај није у теби, никада нећеш ући у њега''.
Емисија: ,,Пут до звезда'' / Септембар 2018.
Водитељ: Немања Ковачевић, новинар

https://www.youtube.com/watch?v=sRcyxL7-8dI&feature=share

 

Књижевна омладина Србије на 11. Фестивалу књига у Аранђеловцу

13.и 14. септембра одржан је 11. Фестивал књиге у Аранђеловцу у организацији Центра за културу и Народне библиотеке "Свети Сава" из Аранђеловца. Општи је утисак да је овај фестивал био један од најбољих до сада, захваљујући фантастичној организацији директора Центра за културу, г-дина Саше Симоновића, и његових сарадника, и гостопримљивости дивних људи из овог симпатичног градића испод Букуље.
Заједно са квалитетним књижевницима, међу којима је на наше велико задовољство учествовао и један од највећих српских писаца, академик Драгослав Михаиловић, своја књижевна дела представили су и наши аутори: Дамир Костовски из Новог Сада, Предраг Патијаревић из Лазаревца и Слађана Марковић из Аранђеловца.

На штанду Књижевне омладине Србије, која традиционално, већ неколико година, са највећим задовољством, учествује на овом дивном фестивалу књига, посетиоци су имали могућност да купе наша најновија издања, али и да се друже са нашим писцима и песницима.

Оно што нас је посебно обрадовало било је присуство најмлађих посетилаца из многих основних и средњих школа, захваљујући којима је Градски трг изгледао као прелепа, велика, радосна учионица.

Више о промоцији у рубрици Фотогалерија & Сајам књига 2018.
 
Успешна промоција књиге ,,Рубац у руци'' Бранке Попић

У суботу, 08. септембра 2018. у предивном Културном центру Градишка у Босанској Градишци, РС, БИХ, одржана је промоција збирке поезије ,,Рубац у руци'' аутора Бранке Попић.
Том приликом, директор наше куће, г-ђа Верица Секирарски, изјавила је да ,,постоје бројне дефиниције, условно речено, тога шта је поезија, шта је њена мисија, где је њено место у свету и друштву уопште. Ми смо као издавачка кућа заузели само једно од могућих становишта. Сматрамо да је поезија посебан облик стваралачке свести… и да подразумева неку врсту будности над светом.''
Рецензент књиге, г-ђа Љиљана Мирић, додала је да ,,језички самосвојна, Бранка пркосно шара риму и иде мимо ње, не признаје ограде у стиховању, иде куда је смисао речи води, неимарски предано и до краја. Читалац ће надградити и пронаћи путеве и странпутице смисла у свакој песми. Њему је посвећена песникињина Реч, да је сам оживи својим духом и да јој удахне живот својим виђењем. На том путу истраживања, песникиња Бранка Попић, жели свим путницима намерницима да се пронађу. То је свети неимарски посао и завет.
Стихове су, као и увек, прелепо читали наши сарадници: песник Тања Вукићевић и писац, Ана Блажић Максић.
На крају промоције, коју је све време пратила дивна музика, присутнима се обратила Бранка Попић, рекавши на крају:: ,,моја поезија је оно што ја заправо јесам. Мој алтер его.

Више о промоцији у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
Успешна промоција књиге ,,Кад упознах себе'' Мирјане Матић

У препуној Кући Ђуре Јакшића, у срцу Београда, синоћ је одржана промоција нове књиге, збирке кратких прича и есеја ,,Кад упознах себе’’, Мирјане Матић из Београда ( аутора збирке поезије ,,Ћутим годинама’’).
Било је то сусрет писца и публике препун емоција. Књижевно вече на којој су сузе капале многима, али где се чула и салва смеха. Промоција о којој ће се причати.
У програму ове промоције и дирљиве вечери, спонтане и харизматичне Мирјане Матић, учествовали су: песник Илинка Марковић, која је говорила у име наше издавачке куће и песник Тања Вукићевић, која је говорила као рецензент књиге, док је одломке из књиге читала Бојана Милановић.Промоцији је присуствовала и Милица Петровић, аутор насловне фотографије на корици књиге, која је поздравила госте, и уручила фотографије које су све време промоције биле изложене, а рађене на основу есеја из књиге ,,Кад упознах себе’’, актерима који су се налазили на тим сликама, а који су на наше велико задовољство присуствовали промоцији.
Књига ,,Кад упознах себе’’ може послужити као својеврсни водич јер у себи носи поуке како да преживите добре и лоше тренутке и останете доследни себи.Такође, свима нама поручује да током целог живота будемо путници, авантуристи и радознали истраживачи. Са срцем. Са вером у себе. Као прави јунаци ове чаробне и непоновљиве пустоловине зване живот.Ч итајући њене кратке приче и есеје, уживали смо у спонтаности и харизми ове дивне девојке. Толико је нежности и љубави у овој књизи, толико чистоте и искрености, да дође читаоцу да се постиди због сваке лоше мисли, захтевности и себичности.
,, Живот није лак. Није предвиђен за то. И уколико мислиш да ће ти неко то омогућити, онда никада нећеш достићи праву лепоту живота. Кад је тешко онда те живот обликује. А обликује те у оно за шта си предвиђен, обликује те у најлепшу верзију тебе. Онда када ти је лако, тада ти живот даје простор да удахнеш после свих удараца. Тај простор користи да би прикупио снагу за даље.’’
,,Лоша ствар је што ће вам сви рећи да је то грешка, и да то не радите. Добра ствар је што ви одлучујете...’’

Више о промоцији у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
Културно лето на Палилули 2018.

У оквиру манифестације ,,Културно лето на Палилули'' у Београду, 05.09.2018. одржана је промоција ( због кише, ипак, у ''Бојићу'') романа наших аутора, Сање Вукосављевић и Душка Благојевића, који су на веома леп начин представили своја књижевна дела, и током разговора показали своју елоквентност, јасну визију о томе којим књижевним путем желе и даље да наставе, и још једном потврдили да не желе да буду ''део мејнстрима''.
Разговор са њима водио је уредник програма, Карло Астрахан, коме се захваљујемо на позиву. Велико задовољство је сарађивати са људима који негују лепу књижевну реч, слободу говора и иновативност.
Промоцији је, између осталих, присуствовао и директор Удружења ,,Таласи'', г-ђа Биљана Јанковић.

Више о промоцији у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2018.

 

Успешна промоција збирке поезије ,,У мору си'' Бојане Стошић

Она има само 18 година. Она је елоквентна ''до бола''. Она има такав осмех и енергију, да имате осећај да разговарате са анђелом. Док говори, из ње куља бритки интелект, умна и емотивна чистота, али и страст и борба за праведан живот. Она много више зна него што то знају њене године.
Она је Бојана Стошић из Београда. Аутор збирке поезије ,,У мору си'', коју смо 02.09.2018. промовисали у Центру за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду.У програму промоције учествовали су наши дивни сарадници: Тања Вукићевић, Катарина Годић и Никола Лазовић.
Збирка поезије ,,У мору си'' представља глас младости и књижевног талента. Глас нашег времена. Ефектном сажетошћу која се не одриче наративности, уз повремено присутну елегичност, наша млада песникиња износи свој поетски интерес, крећући се углавном у кругу првих стрепњи и трептаја; снова и надања, осећања бриге и одговорности о другима; недоумицама и многим питањима из свакодневног живота, о љубави... предодређена за песнички начин комуницирања.

Више о промоцији у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 

Бранка Попић - поезија

https://www.youtube.com/watch?v=5GK0Cuo_hcQ&feature=youtu.be

 

Бојана Стошић - поезија

https://www.youtube.com/watch?v=MibxACPpDqg&feature=youtu.be

 
НОВО! Збирка поезије ,,Рубац у руци'', Бранке Попић из Босанске Градишке, РС БИХ

Чудотворац, на најлепшем животном инструменту - језику, је песник. Огољен лист папира и перо су били вечити изазов неуморном ствараоцу да напише речи које хоће да се кажу. То величанство, инспирација, тражи и захтева да тај тренутак дрхтаја срца и окренутости у себе и свом немиру, преточи у речи.
Спремна да одважно каже своју реч, исписану храбро у осами дугих ноћи, Бранка Попић бујицом неисцрпних речи, преде нити свих својих осећања. Вама на дар.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 70