Наслови

НОВО! Књига ,,Кад упознах себе'' Мирјане Матић!

Књига ,,Кад упознах себе’’ њише се између секвенци мемоара, аутобиографије и романа у причама.
Написана је лепим и чистим, савршено стилски обликованим језиком.
Праве мале мудрости за сваки дан које нам поручују да током целог живота будемо путници, авантуристи и радознали истраживачи. Са срцем. Са вером у себе. Као прави јунаци ове чаробне и непоновљиве пустоловине зване живот.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Збирка прича ,,Божићне приче'' Бранке Санчанин!

,,Божићне приче'', обогаћене многобројним фотографијама, приказују генеологију времена и његову историју, причајући о људима који су били део нас, кроз традицију, обичаје, морал, навике и предрасуде, заветне судбине претходних нараштаја што се преплиће око феномена: земље.
Наиме, земља је у перцепцији свих прича Бранке Санчанин – завет предака за будућа покољења. Јер она зна да је земља живот. И зна да је земља мајка. Крв и мука векова и породичне историје. Зато је њена књига антологија бића појединца, и аксиологија личности.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Нова књига Јасне Арбанас, роман ,, Café Талија - бајка о једном времену ’’', победник овогодишњег књижевног конкурса ,,Раскршћа’’.

Да ли волите реалне бајке? Оне које су настале у времену у коме сада живимо? Уколико је одговор потврдан, онда је ово права књига за вас!
Наиме, ,,Café Талија – бајка о једном времену’’ није бајка, далеко од тога, него искуство прошлости вешто посредовано у садашањост. Изврстан спој историјске грађе и интимног сведочења, вешто претворен у штиво које се обилато наслања на реалност, али и на емоције.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција романа ,,Игра маски'' Сање Вукосављевић!

У суботу, 02.јуна 2018. у Кући Ђуре Јакшића ( Скадарлија), београдској публици представљена је нова књига Сање Вукосављевић ,,Игра маски'', друга из серијала о деци у ''новобеоградским блоковима'' ( прва ,,Игра сенки'' објављена је 2015.).
О књизи су говорили: Александра Шаљић и Никола Лазовић, док је одломке из романа читала Катарина Годић.
Захваљујемо се дивној публици, посебно писцима, песницима и сарадницима Књижевне омладине Србије који су присуствовали промоцији.

Сања Вукосављевић је професор српског језика и књижевности, и писац.
Њен први роман „Игра сенки“ објављен је 2015. године. и за њега је добила 2. Награду ,,Пегаз'' у истоименој култној едицији у Србији.
Сања је ауторка и кратке приче под називом Три речи, објављене у Збирци под називом „Савремене српске приче“ 2017. године. у издању Књижевне омладине Србије.

И 2018. објављује наставак романа „Игра сенки“, други део серијала под насловом „Игра маски“.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Ново! Роман ,,УМ – проклетство сећања’’, Дамира Костовског.
,,Шта се десило те ноћи пре петнаест година?''
Психолошки трилер који помера границе између фикције и стварности!

У човековом уму се налази мноштво играча којих нисмо свесни, као што се то десило управо са јунаком овог дивног романа, Алеком Андреевским, који је покушао да побегне од своје прошлости, да је уништи, и заборави. Све је чинио само да његов некадашњи живот и његово острво остану у магли, и успевао је у томе петнаест дугих година, али изненадно убиство једне жене, младог и успешног инспектора враћају преко Црног језера.
Међутим, појавио се нови убица. Појавио се Осветник који овај свет чисти од греха и оставља црне руже на гробовима својих жртава. И док Алек трага за убицом, око њега се гомилају тела и остављају трагови који га воде не само до Осветника, већ и до сопствене прошлости.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
Успешно представљање књига наших аутора у Меленцима код Зрењанина

У суботу, 26.маја 2018. одржана је промоција књига наших аутора у бањи ''Русанда'', у прелепом војвођанском селу Меленци у близини Зрењанина.
На тераси бање, окружене прелепом природом и природним језером, пред више од тридесетак гостију, своја књижевна дела представиле су наше дивне даме: Сања Вукосављевић, Илинка Марковић, Катарина Крстајић и Милева Р. Станковић, остваривши и лепу интеракцију са публиком која је била и више него задовољна нашим гостовањем.
Модератор вечери био је г-дин Драгољуб Мајцен, председник Удружења ,,Меленачки таленти'' са којим је, након промоције, наш председник, г-ђа Верица Секирарски потписала Протокол о сарадњи, изјавивши том приликом, између осталог, следеће: ,,Књижевна омладина Србије је отворена за све оне који желе да промовишу грађанске, културне и демократске вредности. Наша жеља је да кроз богате културне садржаје наставимо да негујемо све оно што српски народ чини препознатљивим и посебним уз, наравно, уважавање других народа и култура. Данас смо ту да вам кроз личне примере наших писаца и песника покажемо ко смо ми и како данас звуче савремени српски писци и песници и о чему пишу. Такође, данас смо ту, спремни да подржимо и унапредимо рад ,,Меленачких талената’’, и подржимо људе који на овом месту живе и стварају. ''
Био је то још један дан ''у служби културе'', препун лепих ствари које обогаћују наш живот.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2018.

 

Српска Научна ТВ
АРТ Магазин - Гост: Марија Бастић, аутор књиге за децу ,,Чаробна учионица'' ( 2018.)
Приредио: Књижевна омладина Србије

https://youtu.be/sEI4UtgCjqo

 
Трејлер за роман ,,ЗАТОЧЕНИК ТАМЕ''

Старо породично проклетство!

Један човек држаће у шаци цео град!Један човек. Један метак. Једна смрт!
Хоће ли снага љубави бити јача од сила зла?
Откријте у новом роману Горана Малбаше!
У продаји у Делфи и Вулкан књижарама!

https://www.youtube.com/watch?v=WjUuCL4VE1k

 

Победник VI књижевног конкурса ,,Раскршћа'', за 2018. годину, Јасна Арбанас, отпутовала је за Грчку!

Победник књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. годину, кога сваке године расписује Књижевна омладина Србије, ( награда је туристичко путовање за две особе у једној од европских дестинација), Јасна Арбанас, на основу освојене награде за роман ,,Cafe Talija - бајка о једном времену'', отпутовала je за Грчку, на острву Крф.

Пожелели смо им срећан пут, мирно море и леп одмор!

Више слика у рубрици Конкурси

 
Успешна промоција књиге ,,Трагом душе уснуле'' Миле Миљанић!

У понедељак, 14. маја 2018. у Мултимедијалној сали Центра за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Трагом душе уснуле'' нашег аутора, Миле Миљанић.
О књизи су, осим ауторке, говорили: у име издавача, маестрални као и увек, Никола Лазовић, рецензент књиге, Александра Шћекић, док је стихове рецитовао глумац и режисер, Миљан Прљета. За музику је био задужен фантастичан Марко Миловановић са гитаром.
Ову дивну књигу, ауторка је посветила свом, не тако давно, преминулом оцу. Одата почаст оцу. И захвалност. Јер јој је дао за живота најбољи дар који се може дати некоме - веровао је у њу.
У стиховима које је написала Мила, а кроз које проговара њен отац, као да чујемо поруке које јој је он упутио и за живота, и након тога, а у којима каже:

- Стари грациозно, расти мудро, и воли толико да љубављу обухватиш све људе. Нека мој крај буде теби спокојан загрљај и пут ка бољем новом и непознатом, а твој живот који тече дар свакоме коме си у срцу.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

Ново! Роман ,,ИГРА МАСКИ'' Сање Вукосављевић!
Након романа ,,Игра сенки'' ( 2015.), нови роман као наставак првог - ,,Игра маски'', говори о искушењима са којима се млади данас боре, у овом времену отуђености и потребе да се буде међу људима, у времену када се праве погрешни кораци.

И у новом роману, Сања Вукосављевић успешно води радњу и реализује идеје које је поставила да би показала како живот младих може бити литерарно занимљив и кад је тежак, пун неспоразума и немира који муче бића која се тек развијају, а да све то опет буде питко и привлачно. Њен језик и стил су избрушени, а тема актуелна.

Јунаци романа, Душан и Ива, нису типични седамнаестогодишњаци. И једно и друго су, свако на свој начин, обележени својим поступцима и животним одлукама који су их и довели до маргине друштва.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

Успешна промоција књиге ,,Чаробна учионица'' Марије Бастић

У суботу, 05. маја 2018. Кућа Ђуре Јакшића у Београду била је премала да прими све оне који су желели да присуствују промоцији књиге игроказа за децу ,,Чаробна учионица'' аутора Марије Бастић.
С обзиром да је Марија по професији учитељица, а сада и писац за децу, један од рецензената књиге, Предраг Вуковић, глумац и водитељ емисије ,,Пеђолино'' на ТВ Студиу Б, изјавио је да Марију ''проглашава учитељицом Првог реда'', што је било пропраћено огромним аплаузима и смехом.

Оно што нас је посебно одушевило је велики број деце која су заједно са нама уживала у драмским игроказима из књиге у извођењу малих глумаца из ОШ ,,Јанко Веселиновић'' који су побрали све симпатије публике.
У програму промоције учествовали су и остали рецензенти књиге, професори и педагози: Горана Сторијаш, Марија Стојић, Ивана Урошевић и гост вечери, др Јадранка Милошевић, испред Завода за унапређивање образовања и васпитања из Београда.
У име издавача, Књижевне омладине Србије, говорила је, као и увек, фантастична Милена Миликић, писац.

Књига луткарско-драмских игроказа Марије Бастић ,,Чудесна учионица'' деци нуди лепоту детињства. Лепоту одрастања без чудовишта, и без крви.
Марија нам је показала како треба да изгледа књига за децу у којој едукативно-васпитна литература прати дете, а не обрнуто. Да се након читања књиге дете осећа задовољно, радосно и сигурно!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 69