Наслови

Успешна промоција романа ,,Чистилиште'' Младена Першића у Сремској Митровици

У понедељак, 15. отобра у библиотеци ,,Лазар Возаревић'' у Сремској Митровици, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Чистилиште'' Младена Першића.
Осим аутора и представника библиотеке, у име наше издавачке куће која је објавила роман, о књизи су говорили: Тања Вукићевић и Александра Шаљић.
Роман ,,Чистилиште'' је у конкуренцији за награде ,,Пегаз'' за 2018. и биће премијерно представљен на овогодишњем сајму књига у Београду, на штанду Књижевне омладине Србије.

 

Успешна промоција романа ''Реквијем за дечачки сан''  Ивана Павловића у Панчеву

У препуној сали Градске библиотеке у Панчеву, у уторак 09.октобра 2018. одржана је прва, свечана промоција романа ,,Nil desperandum'', прве књиге из трилогије ,,Реквијем за дечачки сан'' аутора Ивана Павловића.
Осим аутора, о књизи су говорили наши сарадници: Милена Миликић и Тања Вукићевић, док је дивна панчевачка публика уживала у одломцима из књиге које је прочитао, фантастичан као и увек, Никола Лазовић.
Књига ''Nil desperandum'' још један је кандидат за овогодишњу књижевну награду ,,Пегаз'' у категорији романа.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2018.

 
Успешна промоција романа ''Café Талија'' Јасне Арбанас

04. октобра 2018. Галерија ,,Лазар Возаревић' у Сремској Митровици била је премала да прими више од 150 љубитеља квалитетне домаће књижевности који су желели да присуствују мултимедијалној књижевној вечери на којој је промовисана нова књига Јасне Арбанас, роман ,,Цафé Талија - бајка о једном времену''.
С обзиром да је роман ,,Цафé Талија- бајка о једном времену'' победник књижевног конкурса ,,Раскршћа'' за 2018. годину, одмах на почетку вечери директор наше куће, Верица Секирарски, уручила је Јасни Повељу изјавивши, између осталог, да ,,ова дивна књига заслужује све похвале и награду којом је овенчана, јер је у питању ретко дирљив роман који говори о чудима живота којима свакодневно сведочимо, чиме је Јасна стварности којој припада дала осећај безвремености.''
Осим Јасне Арбанас и наших сарадника, Тање Вукићевић, која је говорила у име наше издавачке куће и Катарине Годић која је прочитала рецензију књиге, у програму промоције учествовали су и: проф. Светлана Градинац, проф. Зорица Мишчевић, глумац Александар Крстајић, ХОР ,,Русински зраци, ХОР ,,Ирида'' и тамбураши ,,Хордоба и пријатељи''.
Модератор вечери била је Мирјана Марковић.

За све заинтересоване, књигу ,,Café Талија - бајка о једном времену'' моћи ћете да купите по сајамској цени на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду, од 21-28.октобра, на штанду Књижевне омладине Србије / Хала 1 Партер.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције

 

НОВО! Роман ,,Поглед твој је поглед мој...'' Иванне Лекић из Параћина!

656 страна написаних језиком љубави.
Испуњена филозофијом, надахнућем и практичношћу, ово је књига која може да вас промени јер покреће нешто тајанствено. Нешто што ствара чуда у најсложенијем од свих подручја живота: у људском срцу.
Може ли љубав бити толико велика да због ње одбаците све своје? Погазити све у шта верујете? Колико страст може бити велика, а опчињеност јака за неком особом? Доживљавамо ли искуства за која смо чврсто тврдили да нам се никад неће догодити?
Љубав у овом роману постаје један свеопшти појам који надзире цели свет, па читање његових страница можемо назвати интелектуалним искуством.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.
 

НОВО! Збирка поезије за децу ,,Чаролије за неодрастање'' Невене Дучић из Чачка!

Читајући стихове Невене Дучић, сетили смо се речи Душка Радовића који је једном приликом изјавио: ,,писати за децу исто је као писати за одрасле – само мало теже.“
Деца су читаоци који прихватањем литературе изграђују своје естетске, едукативне и етичке норме, много више него одрасли. Због тога је веома важно да деца имају могућност да се сретну са квалитетним књижевним делима, оним класичним, али и неким новим, тек насталим, као што је збирка поезије ,,Чаролије за неодрастање''.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Књига ,,Kако се исцелити након саобраћајке'', Иване Лепојевић из Вршца!

Са великим задовољством објављујемо књигу ,, Како се исцелити након саобраћајке’’, човека и његове победе над смрћу, човека и његове борбе за живот који у светлости просијава вечношћу и смислом.

Из уводне речи уредника:

Опширније...
 

НОВО! Збирка поезије ,,Девети живот'' Бојана Филиповића из Београда!

Надреални импулс реалности

Чврсто ткани поетски редови стихозбирке “Девети живот” аутора Бојана Филиповића су лирске опсервације које нас воде кроз један виртуозитет песничког богатог мисаоног бића које жели да саопшти сложеност искуства и имагинације и њихов интензитет, као и ауторово перципирање стварности и свих оних пожељних и непожељних питања и недоумица које она доноси. Бојан Филиповић је песник невероватне вештине и домета који се не устеже да нас поведе на једно тако лично путовање без снисходљивости и ласкаве неискрености.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Збирка поезије ,,У мехуру самоће'' Миме Пековић из Новог Сада

Држећи у рукама нечији песнички првенац у првом се реду поставља питање визије самог песника при вербалном обликовању осећаја и мисли, те колико је то успео препознатљиво да пренесе на читаоца. У поезији Миме Пековић неће бити потешкоћа у препознатљивости и субјективном интерпретацијском лутању, јер су њене песме толико лепе и квалитетне да не остављају ни трунку сумње у њеним намерама.

Песме су у неколико поглавља писане слободним стихом, а изговара их одлучан женски лирски субјект који лепим и приступачним речима сведочи о својој младости, при чему садржај разиграности оставља по страни када се у њеном ученом дискурзу и познавању (како књижевне, тако и филозофске) материје уочава јасна визија света; превладава романтика, али и свест о животним недаћама.
Више о књизи у рубрици Књиге 2018.
 

НОВО! Збирка прича за децу и одрасле ,,Мувица и Муван'' Ангелине Медаковић из Београда!

Мувица и Муван, учитељи живота

Удаљили смо се од природе, а она нас учи најлепшим стварима.
Сасвим једноставна, питка и топла прича, о животу и љубави два малешна инсекта, подсећа све нас на саму суштину живљења, на сву лепоту бивања у овом свету. Кроз њихову свакодневицу, препуну љубави, нежности и разних узбуђења, учимо и како је живот варљиво кратак и колико је сваки тренутак лепоте значајан.
Прича тече лагано, ведро, учи нас љубазности, учи нас колико је важно бити добар, упознати и делити доброту око себе. Суочени и са тужним и опасним тренуцима у животу, Мувица и Муван, дају нам лекцију о стрпљењу, опрезности, истрајности, благости, разумевању, опросту...

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Обриси љубави'', аутора Тање Ајтић из Ванкувера ( Канада)

Песме Тање Ајтић сабране у књизи Обриси љубави су огледало које смо затурили или се уплашили од одраза као израза слабости своје, оне су холограм душе. Чисте, снажне и шумовите као планински поток. Ауторка пише о сасвим обичним стварима, толико обичним да их свако познаје, сматра својим и помишља лакомислено да саме од себе настају и дишу и да им није потребна племенитост, несебичност и оплемењивање. Ауторка пред нама је одшкринула своју ризницу. И ништа нас није заслепело. Нема у њој вештачког сјаја и лажног доживљаја. Само нам отвара очи. Капке смо можда тромо и лењо спуштали пред надирућом ружноћом, разметљивошћу насилника, бахатошћу крадљиваца, чинило нам се узалудним искорачити и видети и нешто друго. Међутим, није човек шкољка да лепоту чува у себи затворен. Песникиња нам води у свој свет у коме има место да и ми станемо, одморимо, саберемо се и јасније видимо путоказ ка лепом, очију отворених и срца спремног.

Из рецензије Биљане Максимовић

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 

НОВО! Роман ,,Мемоари душе'' Маријане Дешић!

Исповест једне младе душе.
Искрен и снажан роман који прати пут самоспознаје младог човека. Писан мастилом срца.
Јунакиња романа, Сара, једна је сасвим обична девојка која ће скупити довољно храбрости да упозна себе до сржи. Да себе суочи са свим унутрашњим превирањима.
Она је девојка која потиче из једне нестабилне породице из провинције. Њено детињство обилује свађама и трзавицама у којима она као дете не добија довољно љубави и разумевања. Зато се осећа несигурно. Рањено. Уплашено.
Након тога одлази на студије психологије где изнајмљује стан заједно са цимерком Леом.
У бити, Сара има снажну вољу за живот. Поседује љубав у себи, пада и устаје и бори се како би кренула напред, полако и стрпљиво, али напред. И временом схвата да је она једини власник свог живота, да је њен живот брод којим једино она може даље да управља. Истовремено спознаје лепоту мира, тишине, и слободе која проистиче из истинске лепоте опроштаја.
И доживљава велику животну љубав.
Искрена, потресна и поучна исповест младе жене која пролази кроз болно детињство оковано ледом предрасуда мале средине.
Да ли ће успети да из свега ружног изађе као победник,
сазнаћете прочитавши последњу страницу књиге.

Књига ће премијерно бити представљена на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду, на штанду Књижевне омладине Србије.

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
НОВО! Још један кандидат за овогодишњу књижевну награду ,,Пегаз'', психолошки роман ,,Чистилиште'', Младена Першића.

Ако у писању човек приђе са стоицизмом борца, не предајући се патетици губитника, онда писање има морални значај и представља извесну победу човека и његове дефиниције себе.
Младен Першић је у томе успео написавши ,,Чистилиште’’, књигу која нас наводи да размислимо о сопственом односу према животу и смрти.
Таленат који уме поуздано да дочара емотивност тренутка.

Путовање мистериозним возом - између садашњости и прошлости – ка неизвесној будућности…

Више о књизи у рубрици Књиге 2018.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 70