Наслови

НОВА КЊИГА! ,,ГРАЦЕ – патња једног села на Косову и Метохији''
Аутор: Горан Арсић

Када истина проговори
Књига која представља еклатантан пример како данас делује механизам лажирања историје.
Живимо у времену у коме доминира намерно искривљавање историјских чињеница на сопствену штету, од стране многих појединаца, по налогу а са циљем духовне демобилизације целог једног народа.
Ова књига је још један начин борбе против писања лажне историје која је у току, а чији је циљ морално, економско и политичко уништење Србије.
Више о књизи у рубрици Фотогалерија & Књиге 2016.
 

О породици као темељу сваког друштва, Србији са краја 19. века и непролазним вредностима, Жељко Пајић на Броду Добре намере

Жељко Пајић је на Брод Добре намере донео свој роман првенац „Живот Гаврића“, који је номинован за овогодишњу НИН-ову награду. Док нас запљускују таласи Дунава, причамо о књизи која нас враћа у прошлост а својом основном идејом прожима и садашњост и будућност показујући нам да се неке ствари не мењају у времену: породица је темељ, стуб и кров сваког друштва! Тако је одувек било и тако ће бити заувек.

Опширније...
 

Брод Добре намере и Срђан Катић на таласима поезије

Брод Добре намере, сасвим намерно запловио је таласима поезије са Срђаном Катићем, аутором књиге „Бродолом над борама“.
Срђан је реалан, директан, духовит и досетљив, свакоме и свима у брк све каже и покаже кроз своју поезију и афоризме. То чини бираним речима пуним наде, истине и боли, мудрости, снова и љубави.

Опширније...
 
НОВОГОДИШЊА КЊИЖЕВНА УВЕРТИРА КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ И ПРИЈАТЕЉА

Београд. Калемегдан. Београдска тврђава. ,,Кула Небојша''. 15. Децембар 2016.
У организацији Београдске тврђаве и Књижевне омладине Србије, одржано је књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије, и пријатеља.
Уживали смо у књижевној лепоти коју су нам припремили наши аутори, аутори из ИК ,,Чигоја'', ИК ,,Невен'', КК ,,Сирин'',и многи љубитељи лепе, писане речи.
Посебну захвалност дугујемо нашим ауторима који су за ову прилику допутовали из разних градова Србије: из Вршца је допутовао писац, Дарко Којић; из Зрењанин писац Горан Ћурчић; из Ивањице писац Маријана Дешић; из Сремске Митровице песникиња Јасна Арбанас...
Вече су на маестралан начин водили: песникиња Илинка Марковић, која је уједно и идејни творац ове лепе вечери, и уредник књижевног програма у ,,Бојићу'', Карло Астрахан.
Опширније...
 

Признање Књижевној омладини Србије у Италији!

На Међународној књижевној манифестацији " LA VOCE DEI POETI " 2016. у Италији, Књижевној омладини Србије додељена је ПОСЕБНА ЗАХВАЛНОСТ за подршку манифестацији која подиже глас песника за мир!
Честитамо свим нашим ауторима који су, такође, добили захвалнице ( Никола Јовановић, Тања Вукићевић, Душко Благојевић, Јасна Арбанас, Илинка Марковић), као и нашим песницима, добитницима награде на истоименом конкурсу: 2. место за Видео поезију - Патијаревић Предрагу Патку и 2. место - Признање критике - Милети Стаматовићу.
Честитамо!

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2016.

 
Друга београдска промоција књиге ,,Дилеме'' Николе Јовановића

У понедељак, 05.12.2016. у прелепој сали Центра за културу и образовање Раковица, одржана је друга, београдска промоција збирке поезије ,,Дилеме'' Никола Јовановића ( добитника награде ,,Пегаз'' 2015.). Осим аутора, о књизи су говорили и: песници Тања Вукићевић и Илинка Марковић,као и сарадник КОС-а Катарина Годиц која је читала стихове из књиге ,,Дилеме''. Захваљујемо се Центру за културу Раковица и уреднику књижевног програма, г-дину Милану Недељковићу, на пријему и лепим речима о раду наше издавачке куће.
 
Књижевна омладина Србије и ,,Песничка република''

У оквиру манифестације ,,Песничка република'' Банатског културног центра, 27. 11. 2016. учествовали су аутори Књижевне омладине Србије: Сашка Вељановска, Илинка Марковић, Срђан Катић, Јасна Арбанас и Тања Вукићевић.
С обзиром да је идеја оснивања симболичне песничке републике, чији је оснивач директор Банатског културног центра, Радован Влаховић, уметничко стваралаштво и децентрализација културних збивања, председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски, тим поводом честитала је организаторима на лепој идеји са надом да ће захваљујући оваквим и сличним активностима, песници стварати наш свет као лепше место за живот.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.
 

НОВО! Збирка поезије ,,Ленин једрењак'' Горана Пилиповића!

Горан Пилиповић је песник лепих тема и ширег распона, мајстор форме, али и снажан песник природе, расположења и мисаоно-симболичних мотива. У њему се крије Бранко Радичевић, Мика Антић, Јесењин... У њему се крије душа песника.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 
Беградска промоција збирке поезије ,,Исповест хартији'' Саше Маринковића

У петак, 04.11.2016. у матичном одељењу библиотеке ,,Милутин Бојић'', химна Србије ,,Боже правде'' обележила је почетак свечане промоције књиге ,,Исповест хартији'' ( КОС 2016.) младог аутора, Саше Маринковића, из Гњилана.
Успеху песничке вечери допринели су: Карло Астрахан, уредник програма библиотеке и песник, Илинка Марковић, који су говорили о књизи, као и глумица Александра Шаљић која је рецитовала стихове.
Опширније...
 
СВЕЧАНА ДОДЕЛА КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ ,,ПЕГАЗ'' ЗА 2016.

У суботу, 29. октобра 2016. на 61.Међународном сајму књига у Београду ( Плато Милоша Црњанског ), одржана је свечана додела култне књижевне награде ,,Пегаз'' за 2016. годину.

Овогодишњи лауреати су:
Опширније...
 

Објављен је нови роман Касијане Милошевић, добитника књижевне награде ,, Раскршћа'' за 2016. годину, под називом ,, Живот покиданих мисли и сновиђења''!

Роман „ЖИВОТ ПОКИДАНИХ МИСЛИ И СНОВИЂЕЊА“ је штиво које се препоручује свима који желе свој живот да осмотре самокритично. При томе се могу открити разни погрешни курсеви, што неретко постане полазна тачка за промене сопственог начина живота.

prof. Dr habil Dr Wolfgang Rohrbach


Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

KNJIŽEVNA OMLADINA SRBIJE NA 61. MEĐUNARODNOM SAJMU KNJIGA U BEOGRADU 2016.

Više slika u rubrici Fotogalerija & Sajam 2016.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 65