Наслови

Реци ,,ДА'' савременој српској књижевности!

Још један књижевни перформанс у белом: Реци ,,ДА'' савременој српској књижевности! :)
Даме које у рукама држе најновије остварење Књижевне омладине Србије, књигу ,,Савремене српске приче'', су наши писци и песници: Милена Милкић, Жаклина Панић Ђуричић и Александра Габриловић.
,,Будућност припада онима који верују у лепоту својих снова.''

Велика захвалност нашим пријатељима из бутика за венчанице ,,Јаца и Југа'' у Панчеву.

Збирку прича ,,Савремене српске приче'' можете купити у Београду у књижарама: Плато, Плави круг, Напро....
Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

23. априла 2017. обележили смо Светски дан књиге и ауторских права, и промовисали збирку прича ,,Савремене српске приче'' аутора Књижевне омладине Србије.
22 аутора. 22 дивне савремене приче.
Велико хвала њиховом књижевном перу.
Велико хвала и нашим песницима и сарадницима: Taњи, Николи, Александри, Габију, Јасни, Катарини и Џонију, који су активно учествовали у програму промоције. А промоција је била несвакидашња, иновативна, препуна лепих прича, цитата и новина.
Велико хвала и нашим гостима, Славици Пејовић и Ненаду Максимовићу, који су нам још више улепшали догађај, и публици која је уживала заједно са свима нама.
О модераторима вечери, Илинки и Александри, све речи похвале. Биле су, као и увек, на висини задатка. Професионално и достојанствено.

Београдска тврђава. Кула Небојша.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

 

Дана 20.04.2017. у књижари ,,Мост Прометеј'' у Новом Саду, своје књиге потписивали су наши писци и песници: Никола Јовановић, Илинка Марковић, Душко Благојевић и Жељко Пајић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

НОВО! Збирка прича прозаиста Књижевне омладине Србије
''САВРЕМЕНЕ СРПСКЕ ПРИЧЕ''

22 приче које чувају у себи нешто посебно.
22 писца који чувају културну баштину Србије.

Међу многим световима које човек није добио као поклон природе, већ их је створио својим умом, свет књига је највећи. Без речи, без писања књига, не постоји историја, не постоји концепт човечанства. Ако неко покуша да затвори у малом простору, у једној кући или једној соби, историју људског духа, и начини је својом, он то може урадити само у форми збирке књига.
Ову књигу написали су људи који верују у магични свет књижевности, борећи се да сачувају и очувају оно мало преосталих духовних и емотивних вредности, употребљавајући папир и оловку уместо празних речи и хвалисања.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Збирка поезије још једне наше звездице објављене у едицији ,,Звездице'' - ''БАСЕН СРЦА'' младе Тамаре Радуљев!

,,Својом првом збирком поезије Тамара Радуљев нас је уверила
да је реч о даровитој младој особи. Своје интимно биће, које је прерано
спознало патње, постепено нам разоткрива певајући о разноврсним
темама традиционално устројеним стиховима. Можда најлепши део збирке
чине песме о мајци у којима долази до изражаја песникињина нежна
природа и безусловна љубав према особи која нам дарује живот.’’

Адриана Данилов,
наставница српског језика

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Роман у причама ,,ТРН РУЖЕ'' Бојана Станаревића!

Приче које смо слушали од наших бака и дека, извора бескрајне мудрости и животног искуства. Оснивача породичног наслеђа, и чувара наше традиције. Они који причају најбоље приче. И најлепше. Али и приче који често имају горак укус, нарочито онда када су инспирисане српском историјом. Реалношћу. Истином.
,, Трн руже“ на сликовит начин уводи читаоце у свакодневницу Србије која се бори за опстанак свог народа, у свакодневницу српске породице, и у свакодневницу једне жене из одређеног периода постојања наше земље. Судбина једне породице у којој ће се препознати многе породице, и судбина једног народа који је често прогањан.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Између два несна'' Јелице Црногорчевић!

Када се на једном месту нађу искуство, богата имагинација и бритак ум, настаје поезија попут праска малих мисли, исписана руком Јелице Црногорчевић.
Потрага за љубављу, за смислом бивствовања и опстајања, то је њен песнички raison d’etre.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Одломак из романа "Рекла си никад?" Катарине Крстајић

https://www.youtube.com/watch?v=GoelOMqarxc&feature=youtu.be

 

 

Промоција романа академика Балше Рајчевића

У предивном амбијенту библиотеке ,,Милутин Бојић'' у Београду, у уторак 04.04.2017. одржана је, друга по реду, промоција романа ,, Живот у неместу и невремену'' ( Kњижевна омладина Србије, 2016.) академика Балше Рајчевића, академског вајара, сликара, писца, песника и ликовног критичара.
Модератор вечери био је Kарло Астрахан, уредник књижевног програма библиотеке.
Осим аутора, о књизи је говорила Тања Вукићевић, док је одломак из романа читала Илинка Марковић.

Kњига ``Живот у неместу и невремену`` представља оштру критику друштва, али објективну и аргументовану бројним чињеницама.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Успешна промоција романа ''БЕЛИНА'' Немање Јованова

У среду, 29.Марта 2017. године у препуном здању Kуће Ђуре Јакшића у Београду, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Белина'', прве из трилогије о ''Одрастању човечанства'', аутора Немање Јованова.
Kњига је објављена у култној едицији ,,Пегаз'' Kњижевне омладине Србије, и једна је од кандидата за овогодишњу награду ,,Пегаз 2017.'' која ће бити додељена у октобру на Међународном сајму књига у Београду.
Осим аутора, о књизи су говорили наши сарадници: Александра Шаљић и Kатарина Годић, док је одломке из романа читао Никола Лазовић.
Kада се на једном месту, као што је Kућа Ђуре Јакшића, која одише аутентичном прошлошћу, споје лепа, писана реч, присуство стотинак љубитеља савремене, српске књижевности који су куповали ,,Белину'' и за себи драге људе, задовољан осмех писца, и шампањац који је све то залио на крају, велики успех промоције био је загарантован.
Хвала Немањи Јованову на изузетном књижевном перу којим је обогатио српску књижевност. Желимо му пуно успеха са ,,Белином'' и свим наредним књигама које здушно чекамо.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
Успешна промоција романа ,,Рекла си никад?'' Kатарине Kрстајић

У уторак, 14.03.2017. у препуном клубу ,,Бен Акиба цомедy цлуб'' у Београду, одржана је прва, свечана промоција романа ,,Рекла си никад?'' ( Kњижевна омладина Србије, 2017. ) аутора Kатарине Kрстајић. О роману су, осим аутора, говорили и: Милена Миликић, писац и др Зоран Илић, психијатар, док је модератор вечери била наша дивна водитељка, Сања Радан. Промоцији су присуствовали и представници часописа ,,Свет''http://www.svet.rs/zivot/kultura/debitantski-roman-katarine-krstajic-rekla-si-nikad и ,,Глориа'' http://www.gloria.rs/kultura/debitantski-roman-katarine-krstajic-rekla-si-nikad/, на чему смо им посебно захвални.
Уз много добре музике, и чашу вина, уживали смо у представљању овог дивног романа, и Kатарини пожелели пуно успеха у свету књижевности.

 
Успешна промоција књиге ,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ' Каменка Рашете

У суботу, 25. Марта 2017. у Мултимедијалној сали Центра за културу ,,Влада Дивљан'' у Београду, одржана је промоција новог романа Каменка Рашете ,,Још ће ти требати сузе''.
О роману су осим аутора, говорили наши сарадници, као и увек на висини задатка: Тања Вукићевић и Александра Јовановић, док је одломке из романа читао маестрални Никола Лазовић.
Лепота књижевне вечери употпуњена је мини концертом на гитари, у извођењу Каменка Рашете, који нас је подсетио шта значи вечност у песмама и музици.
Оно што нам је посебно драго јесте чињеница да је на промоцији овог дивног романа присуствовало десетак наших аутора који су својом несебичношћу и колегијалношћу учинили да ова промоција буде још лепша и успешнија.
Од 01.04.2017. роман ће бити у продаји у свим већим књижарама у Србији, као и преко интернет књижаре: www.gressus.rs
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 68