Наслови

 

НОВО! Роман ‘’МОДЕРНИ АНЂЕО’’ Милене Миликић

ПОПУТ БАЈКЕ, НЕГДЕ ИЗМЕЂУ СТВАРНОСТИ И МАШТЕ, КАДА СИНОНИМ ЗА ЖИВОТ ПОСТАНЕ ЉУБАВ, МОРАТЕ БИТИ СПРЕМНИ НА СВЕ

Ако желите да разумете неодољиве нагоне људског срца, прочитајте овај сјајни роман са елементима трилера.
Сви имамо тајне. Неке чувамо да бисмо се заштитили, неке да бисмо сачували вољене.

Доласком у Београд, Теа је започела потпуно обичан живот двадесетогодишње студенткиње која је живела у изнајмљеном стану, трудећи се да схвати велики град и чињеницу да на улицама ретко виђа насмејане људе. Осим тога, писала је свој први роман.
Један потупно неочекивани сусрет мења јој живот из корена стављајући на испит њене ставове и уверења са којима је до тада живела. У њен живот улази Никола, носећи са собом тамну прошлост и неизвесну будућност. Путем описа понирања у вртлоге мрачних тајни које се смењују готово као филмске секвенце, ауторка открива да под плаштом слеђених емоција главног јунака, Николе, куца још увек живо људско срце.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 
Још једна успешна промоција Драгојл ратника у Београду!

Након успешне промоције другог дела епске трилогије о Драгојл ратницима, романа ,,Невидљиви град'', у четвртак, 21. јуна 2017. у Библиотеци града Београда читалачкој публици представљена су оба романа Душка Благојевића, ,,Духови рата'' и ,,Невидљиви град''. Осим аутора, о књизи је говорила и уредник културног програма библиотеке, Амелија Витезовић, док су одломке из романа на фантастичан начин прочитали наши сарадници: Катарина Годић и Никола Лазовић.
22.јуна, са Драгојл ратницима и њиховим творцем дружила се и публика у библиотеци ,,Милован Глишић'' у Мионици!

 
Успешна прва, свечана промоција романа ,,Невидљиви град'' Душка Благојевића

У уторак, 06. јуна 2017. у згради Општине Врачар у Београду, одржана је прва, свечана промоција друге књиге из трилогије о Драгојл ратницима под називом ,,Невидљиви град'' ( ЕФ) аутора Душка Благојевића.
Заједно са многобројном, дивном публиком уживали смо у представљању романа и одломцима из њега, дружећи се поново са нашим другарима, Драгојл ратницима који су, још једном, побрали све симпатије публике.
Томе у прилог говоре аплаузи београдске публике, њихови задовољни коментари и велики број оних који су обезбедили примерке књиге за себе и за себи драге људе.
Захваљујемо нашим ауторима и сарадницима који су учествовали у програму промоције, Илинки Марковић, Тањи Вукићевић и Николи Лазовићу, као и нашим ауторима који су били у публици и још једном показали колегијалност и велико срце.
За све оне који су пропустили ову дивну промоцију, чекамо вас 21. јуна у Библиотеци града Београда, када ћемо се поново дружити са Душком Благојевићем и његовим ратницима!
 

НОВО! Друга књига из трилогије о Драголј ратницима, Душка Благојевића, ''НЕВИДЉИВИ ГРАД''!

У овом фантастичном диптиху, настављамо да пратимо наше другаре, Драгојл ратнике, чије авантуре, али и категоризација ликова и односи међу њима, терају читаоца да ''прогута'' сваку страницу књиге и да нестрпљиво чека да пређе на следећу.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

НОВО! Нови роман нашег троструког лауреата, Дарка Којића! ,,ПРОНАЂЕНИ ОГАЊ''

Средњовековна Србија! Један витез, једна сила! Једна жена, једна превара! Једна љубав, једна пропаст!
Још једном, српска историја из пера Дарка Којића!
Оно што је Вук Караџић радио за српску књижевност, он је у бити радио за српску историју. Свака књига Дарка Којића ( ,,Стеге и ланци“, ,,У прошлости кад те сретнем“ и најновија ,, Пронађени огањ“ јесу наша историја.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Роман ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића у Цириху!

Након Србије и Аустрије, ,,Последња одбрана'' и у Швајцарској.
У суботу, 27.маја 2017. у оквиру боемске вечери ,,Између речи и нота'' у организацији хуманитарног удружења ,,Култарт'', у хотелу Ерленбацх у Цириху, одржана је промоција нашег прошлогодишњег победника књижевног конкурса ,,Пегаз'', романа ,,Последња одбрана'', Стевана Лазића.
На промоцији, коју је водио наш познати текстописац и кантаутор, Никола Грбић Грба, заинтересованост за роман аутора који се није либио да пише праву, новију историју Србије, била је и више него очигледна, па се тражила књига више.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
Још једна успешна београдска промоција ,,Орхидеје'' Маријане Дешић

27. маја 2017. у Кући Ђуре Јакшића у Београду, публици у главном граду по други пут је представљен есејистички роман ,,Орхидеја'' Маријане Дешић.
Осим Београда, задовољство да се друже са Маријаном и њеном ,,Орхидејом'' имала је и публика у Ивањици, Крагујевцу, Ужицу, Чачку...
Њен интелигентан смисао за хумор, храброст да осмехом обавије табу теме, и леп и чист стил писања без трунке патетике, јесу нешто због чега смо синоћ сви заједно уживали.
Књигу је у име издавача, Књижевне омладине Србије, представила Илинка Марковић, док су одломке читали Жаклина Панић Ђуричић и Никола Лазовић.
 

МЕДАЉА И ПОТВРДА О ВИСОКОЈ ЗАСЛУЗИ У СВЕТУ КЊИЖЕВНОСТИ ПРИПАЛА ЈЕ КЊИЖЕВНОЈ ОМЛАДИНИ СРБИЈЕ!

22. маја 2017. у оквиру мултимедијалне манифестације ,,Костолачка жишка'' у Костолцу, директору наше куће, Верици Секирарски, уручена је медаља и Потврда о високој заслузи у књижевности од стране представника Интернационалне асоцијације за културу ,,Verbumlandi Art '' из Италије. Награду је лично уручила председник асоцијације, г-ђа Регина Реста.
Као захвалност, директорка им је предала пригодан поклон, пожелевши им добродошлицу и пријатан боравак у Србији.
Такође, с обзиром да су наши песници учествовали на њиховом прошлогодишњем књижевном конкурсу ,, La Voce dei Poeti'' ( Глас песника) на тему мира, и њима су уручене Награде и Захвалнице: Милети Стаматовићу. Николи Јовановић, Илинки Марковић, Јасни Арбанас и Душку Благојевићу. Награде су добили и наши песници, Тања Вукићевић и Предраг Патијаревић, који су били спречени да присуствују додели награда. 
,,Костолачка жишка'', која је ове године прославила свој јубилеј, десетогодишњицу од оснивања, организована је од стране Клуба љубитеља књиге ,,Мајдан'', а подржана од стране Центра за спорт и културу и општине Костолац.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Прослава јубилеја у ''Бојићу''

18.маја 2017. у матичној библиотеци ''Милутин Бојић'' у Београду обележен је јубилеј, сто година од смрти српског песника, Милутина Бојића.
Своје песме, са родољубивом тематиком, међу осталима, казивали су и наши аутори и сарадници: Никола Јовановић, Лука Лукић, Душко Благојевић, Илинка Марковић, Никола Лазовић и Милета Стаматовић.
Била је част и задовољство бити део таквог јубилеја, на чему захваљујемо библиотеци и њеном програмском уреднику, Карлу Астрахану.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2017.

 

Гостовање нашег аутора, Маријане Дешић ( роман ,,Орхидеја'' ), у Гранд Магазину TВ ГРАНД ( TV GRAND), 23.05.2017. и најава промоције њене књиге у Кући Ђуре Јакшича у Београду, 27.05.2017.

https://www.youtube.com/watch?v=KyvoFpROBSA

 

Још једна успешна промоција романа ,,Последња одбрана'' Стевана Лазића

10. маја 2017. у просторијама Народне библиотеке ,,Мерошина'' у Нишу, представљена је књига ,,Последња одбрана'' нашег прошлогодишњег победника на књижевном конкурсу ,,Пегаз'', Стевана Лазића.
Осим аутора, о књизи су говорили: професор књижевности, Милан Илић Маја и директор библиотеке ,,Мерошина'' Милош Милошевић.
Модератор вечери био је: Драган Вељковић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 69