Наслови

Песнички маратон у оквиру 17. Дана Теодора Павловића у Новом Милошеву

У оквиру културне манифестације, 17. Дани Теодора Павловића, у организацији Банатског културног центра, у четвртак 06. октобра 2016. одржан је песнички маратон на којем је учествовало преко 30 песника, међу којима су били и наши аутори: Никола Јовановић, Милета Стаматовић, Стана Мојсиловић Нана, Илинка Марковић и Сима Ћосин.
Манифестација је одржана у „Житном магацину” Музеја „Котарка” у Новом Милошеву, у близини дворца ,,Карачоњи'' кога су учесници имали прилике да виде.
На крају вечери, присутнима се обратила и наш директор, г-ђа Верица Секирарски, уз речи захвалности на позиву и гостопримству Банатском културном центру и његовом директору, г-дину Радовану Влаховићу, који је исте вечери промовисао своју нову књигу под називом ,,Бапа''.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Гостовања 2016.

 

Успешна промоција збирке поезије ,,Исповест хартији'' Саше Маринковића

У четвртак, 06. октобра 2016. у просторијама Културно-просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову ( Гњилане), одржана је свечана промоција књижевног првенца, збирке поезије ,,Исповест хартији'' ( Књижевна омладина Србије, 2016.) аутора Саше Маринковића.
Осим аутора, о књизи је говорила и професор Јелена Наковска Јанковић, док су стихове из књиге читали глумци Гњиланског аматерског позоришта.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Индивидуалне промоције 2016.

 
Успешна промоција романа ,,Живот у неместу и невремену'' Балше Рајчевића

У четвртак, 06. октобра 2016. у мултимедијалној сали УК ,,Палилула'' одржана је свечана промоција романа ,,Живот у неместу и невремену'' ( Књижевна омладина Србије, 2016.) Балше Рајчевића.
Осим Тање Вукићевић, која је о роману говорила у ме издавачке куће, у програму промоције учествовали су и: рецензент књиге, Милица Јефтимијевић Лилић, песник Радомир Мићуновић и глумица, Јелена Жигон.

Више слика у рубрици Фотогалерија - Индивидуалне промоције 2016.

 
Књижевно вече наших аутора у Крагујевцу

У среду, 05. октобра 2016. у просторијама једног од огранака Народне библиотеке ,,Вук Караџић'' у Крагујевцу, одржано је успешно књижевно вече аутора Књижевне омладине Србије.
Учествовали су: Никола Јовановић, Ана Блажић Максић, Предраг Патијаревић Патак, Душко Благојевић и Илинка Марковић.
Књижевно вече одржано је у организацији Књижевне омладине Србије и ЦЗНТК ,,Абрашевић'' из Крагујевца.
 
ЈОШ ЈЕДАН ХУМАНИ ГЕСТ КЊИЖЕВНЕ ОМЛАДИНЕ СРБИЈЕ

У суботу, 24. 09. 2016. започела је 4. сезона успешне Скадарлијске боемије, на чији позив смо се и овога пута радо одазвали, првенствено из разлога што је била хуманог карактера - донација књига, хране и одеће за незбринуту децу у Звечанској.
Однели смо књиге за децу и гардеробу. Рецитовали своје стихове и слушали стихове других песника. Дружили се и певали заједно са дивном Данком Стојиљковић.
И више него довољно. Онако...баш боемски...
Учестовали су аутори и сарадници Књижевне омладине Србије: Александра Јовановић, Маријана Дешић, Стана Мојсиловић - Нана, Ненад Максимовић, Јасна Арбанас, Никола Лазовић и Душко Благојевић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања 2016.
 

Победник IV књижевног конкурса ,,Раскршћа'', Касијана Милошевић, отпутовала је за Грчку!

Лауреат књижевног конкурса ,,Раскршћа''2016. кога сваке године расписује Књижевна омладина Србије, ( награда је туристичко путовање у једној од европских дестинација), Касијана Милошевић / роман ,,Живот покиданих мисли и сновиђења''/, на основу освојене награде, данас је отпутовала за Грчку ( острво Евиа - Пефки).
С обзиром да је награда подразумевала 12-дневни туристички аранжман за две особе, са њом је отпутовала и г-ђа Драгица Пејић из Беча.
Пожелели смо им срећан пут, мирно море и леп одмор!

 

НОВО! Збирка поезије ,,ИСПОВЕСТ ХАРТИЈИ'' Саше Маринковића!

Основне одлике поезије Саше Маринковића су: сликовитост, дубоки осећај за крајолик и родну земљу, смисао за музику стиха, инвентивност метафора и борба за живот као главни мотив. Његов сваки стих распреда језичке тајне, враћајући нас или у завичаје или у још даља памћења. То је језик који не може нико поновити, али се може и мора запамтити! То је језик који чува у себи све оно што се дешавало у језичкој историји народа на овим просторима.

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 

КЊИЖЕВНА ОМЛАДИНА СРБИЈЕ НА ФЕСТИВАЛУ КЊИГЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

Девети фестивал књиге у Аранђеловцу, културни догађај који доприноси унапређењу и развоју читалаштва, одржан је 9. и 10. Септембра 2016. у организацији Центра за културу - Аранђеловац.
И ове године издавачка кућа Књижевна омладина Србије свим посетиоцима представила је своја стара и нова издања.
У оквиру програма Фестивала, Књижевна омладина Србије одржала је успешну групну промоцију четворо аутора. Своја књижевна дела представили су писци: Душко Благојевић, Сања Вукосављевић, Жељко Пајић и Иван Косогор.
Оно што нас је одушевило јесте чињеница да је на Фестивалу књига било забележено велико присуство читалаца млађе генерације који су желели да посете наш штанд и сликају се са нашим писцима, међу којима су били и Ана Блажић Максић и Сима Ћосин.

Више слика у рубрици Фотоагалерија & Сајам 2016.

 

НОВО! Роман ,,Живот у неместу и невремену'' Балше Рајчевића, писца непресушне стваралачке енергије, који је поново пред читаоцима са ефектном и сурово-реалном причом!

Књига ``Живот у неместу и невремену`` представља оштру критику друштва, али објективну и аргументовану бројним чињеницама.

Опширније у рубрици Књиге 2016.

 

Хуманост на делу - ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦИ КОСОВА

Књижевна омладина Србије подржала је акцију дивних људи из организације ,,Независна асоцијација студената - Сви за Космет'' и у петак, 02.09.2016. заједно са свима њима спаковала торбе препуне књига, школског прибора, хране, гардеробе, и своја срца, и све то послала нашој деци на Косову и Метохији.

Храну, да преживе. Књиге, да опстану као народ. Срца, да знају да нису сами.

Велико хвала нашим ауторима и сарадницима: Дарку Којићу, Tањи Вукићевић, Николи Јовановићу, Александри Шаљић, Илинки Марковић, Милети Стаматовићу, Жаклини Панић Ђуричић, Ксенији и Милени Вукотић, као и представницима организације ,,Српска солидарност храном'' и њиховом директору Бранку Антићу, испред чијих имена стоје речи - Велики људи.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2016.

 

Потписан Протокол о сарадњи

01.Септембра 2016. председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски и директор организације ''Српска солидарност храном'', Бранко Антић, потписали су Протокол о сарадњи, у циљу подршке опстанку српског народа на Косову и Метохији.
Потписници протокола посебно су се споразумели о дистрибуцији књига из области савремене српске књижевности за потребе библиотека у српским школама на Косову и Метохији и потребе фонда библиотеке Српске Патријаршије, у циљу промоције, очувања и неговања културне баштине Србије.

 

НОВО! Збирка поезије ,,Сунце сија ноћу'' Новака Новаковића из Велике Плане!

О својој поезији аутор каже: ,,У поезији не трагам за истином коју човек прилагођава себи, већ за оном због које постојим. Сакрила се ал’ је ја и даље тражим. Зато сам рођен. Зато и пишем.''

Више о књизи у рубрици Књиге 2016.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 64