Наслови

НОВО! Роман ,,РЕКЛА СИ НИКАД?'' аутора Катарине Крстајић

"Рекла си никад" је прича једне свакодневне девојке која ће искусити велику, фаталну, забрањену љубав. Испричана је толико искрено и тако безусловно истинито, да на моменте звучи као исповест најбоље пријатељице... ''

Наталија Девић, књижевник и новинар

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Књижевно вече у Дому ратних војних инвалида Србије

“Најсрећнији је онај човек који је учинио срећнима највише других људи”, рече чувени филозоф Дидро. Сваки нормалан човек је срећан кад некога учини срећним,и ако се тако понаша целог живота онда учини срећним много људи. А доказано је да је срећан онај народ или оно друштво у коме се што већи број људи понаша тако да друге чини срећним. 08. Марта 2017. на делу су то показали наши писци и песници: Душко Благојевић, Никола Јовановић, Жељко Пајић, Каменко Рашета, Ана Блажић Максић, Огњен Лазаревић, Илинка Марковић, Ненад Максимовић, Јелица Црногорчевић и Никола Лазовић. Хвала им. Поносни смо на њих, и на све људе који су били то вече са нама, заслуживши сваки наш осмех и загрљај.
08.Maрт, 2017. у Београду

Више слика у рубрици Фотогалерија & Гостовања2017

 

Успешна промоција књиге ,,Лавиринт мог ума'' младог Луке Лукића, у Сопоту

У петак, 10 Марта 2017. године у препуном Културном центру у Сопоту, одржана је прва, свечана промоција збирке поезије ,,Лавиринт мог ума'' ( Књижевна омладина Србије, 2017.) младог, аутора, Луке Лукића, објављене у едицији ,,Звездице'' ( едиција од деце за децу). То вече је наша млада књижевна звезда, четрнаестогодишњи Лука Лукић, сијао пуним сјајем пред више од 70 љубитеља савремене српске поезије, који су заједно са нама уживали у стиховима из ове предивне књиге. Стихове су рецитовали: Драгана Чолић, Тијана Глишић и Исидора Маричић. О књизи су говорили: у име издавачке куће, Тања Вукићевић и рецензент књиге, Живка Цица Маричић. Музичка пратња: Вељко Јанковић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Индивидуалне промоције 2017.

 

Наши песници и сарадници на Међународном фејсбук песничком фестивалу у Новом Саду
12. Март 2017.
Саша Маринковић, Јелица Црногорчевић, Илинка Марковић и Никола Лазовић.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

Ново! Збирка поезије ,,ХРОНИКА ЈЕДНЕ МЛАДОСТИ'' Саше и Марка Маринковића

Постоје песме које својим снажним, емотивним порукама метеоретски бљесну, одајући и осветљавајући сву јачину и тананост стања једног бића, његове најинтимније и најнежније моменте у свету људске посвећености. Постоје песници који годинама у себи носе лирску одредницу чистог и једноставног лирског израза, којима се таква стања у стих преточена дефинишу на један пријемчив и топао начин.
Такве су песме аутора ове збирке поезије, Саше и Марка Маринковића.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Објављена је нова књига Каменка Рашете ,,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ''

Желите ли сазнати нешто више о "миту о нормалности", односно о заблуди да постоје с једне стране нормални људи а с друге патолошке особе мучене разним "абнормалним стањима", и желите ли се упутити у мистериозни свет човекове психе, обавезно прочитајте ову мало је рећи узбудљиву психолошку исповест, али, истовремено, и неописиво искрену, топлу и алтруистичку причу.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

Потписан нови протокол о сарадњи

04. Marta 2017. председник Књижевне омладине Србије, Верица Секирарски и заступник Удружења ,,Таласи'' Биљана Јанковић, потписали су Протокол о сарадњи, у циљу заједничког приближавања културе младима, кроз културну, првенствено књижевну анимацију, као и у циљу мотивисања младих за уметничко стваралаштво.

Потписници протокола посебно су се споразумели о организовању предавања, радионица и манифестација културно - уметничог и едукативног карактера, инспиративним културним и уметничким садржајима који могу подстакнути младе људе на активно суделовање у културном животу заједнице. Сарадња подразумева и укључивање писаца и песника Књижевне омладине Србије у рад програма сарадње, на основу сагласности обеју страна да ,,култура никада није имала већу потребу за дијалогом него што је има данас.''

Удружење „Таласи“ је добровољно, невладино и непрофитно удружење, са седиштем у Београду, основано на неодређено време ради остваривања циљева из области личног и професионалног развоја, едукације, културног и креативног рада.
http://talasi.org/index.php/o-nama

Више слика у рубрици Фотогалерија & Остало 2017.

 

Успешно књижевно вече у Сремској Митровици

Кренули смо са овогодишњим промоцијама наших књига.
У сарадњи са дистрибутивним центром књига ,,Gressus book'' http://gressus.rs/sr/ и књижаром ,,Book bar'' из Сремске Митровице, у четвртак, 23.02.2017. одржано је књижевно вече нашег аутора, Анђелке Радовановић, која је публици представила своја два, историјска романа ,,Згажени божури'' и ,,Мали Париз'', и аутора књиге из области популарне психологије ,,Креирање радости'' ( Чигоја), Драгане Стојић.
Гост вечери била је наша песникиња, Јасна Арбанас.
Циљ оваквих промоција је враћање поверења читалачке публике у књижевно перо домаћих аутора.

Више слика у рубрици Фотогалерија & Групне промоције 2017.

 

УСКОРО! Трејлер за књигу ,,ЈОШ ЋЕ ТИ ТРЕБАТИ СУЗЕ'' Каменка Рашете!

Нова, узбудљива психолошка исповест роман-хит-мејкера!

https://www.youtube.com/watch?v=We-FtADmPZo&feature=share

 

НОВО! Збирка поезије за децу ,,Лавиринт мог ума'', аутора - Луке Лукића, објављене у едицији ,,Звездице'' ( едиција од деце за децу )

Ево још једне наше књижевне звездице, младог и талентованог аутора, четрнаестогодишњег Луке Лукића, који пише предивну поезију, онако како само то дете уме: искрено, са пренаглашеним доживљајима, и прочишћених осећања, покушавајући да тиме изгради сјајни рам од поезије и тако заштити своје нежне године.

Више о књизи у рубрици Књиге 2017.

 

УСКОРО!!! Нова књига епске фантастике ,,НЕВИДЉИВИ ГРАД''!
Друга књига из трилогије о пустоловинама Драгој ратника, аутора Душка Благојевића, мајстора измаштаних епоха!
Моћно! Узбудљиво! Јединствено!
Проверите зашто толико волимо писце епске фантастике!

( Прва књига ,,Духови рата'' - добитник 2. награде ,,Пегаз'' 2016.)

https://www.youtube.com/watch?v=ffQeVPCcV5Q&feature=youtu.be

 

Детаљ са промоције романа “Последња одбрана” (1.награда ,,Пегаз'' 2016.у категорији романа) Стевана Лазића, одржаног у Дому војске 30.06.2016. у Нишу.
Музичко-сценски наступ аутора песме ,,Ово је Србија'' Николе Грбића Грбе, и Цветка Станојевића, првака Гњиланског позоришта.

https://www.youtube.com/watch?v=Vu8AgV_XcII

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 66