ДАНИ ПОСЛЕ - Бојан Грахам, Београд
Жанр: роман, I издање 2012.
112 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-182-6

Истинита прича.
,,Једном сам изгубио своју љубав, а безброј пута умро за њу.''

Сазнање да је заразио младића, Американца је бацило у очај. Међутим, и поред његове предаје, младић није одустајао све до ноћи када је у свом стану пронашао два опроштајна писма. Ништа више није било исто док је у рукама држао новинске чланке на којима је писало: ‘’Американац скочио са моста.,,
Одмах након те трагедије, родитељи су покушали да га склоне из града на одређено време.

. Кућа бившег свештеника била је привремено решење, али младић није успевао да пронађе себе. У том лутању је пожелео да крене његовим путем. После покушаја самоубиства, пада у још већу депресију из које покушава да изађе тражећи помоћ родитеља који нису прихватали његову различитост. На крају бежи из земље, покушавајући да побегне од самог себе.
*
Живимо у времену које готово да више и не вреднује живот у пунини онога што тај појам у себи подразумева. Непрекидно смо бомбардовани „сликама“ многих трендова из различитих животних сфера чији је циљ створити друштво без правих моралних норми. Међу младим људима најпопуларнији су они трендови који их воде путем неодговорности и „апсолутне“ слободе. Лажни сјај овихтрендова можда се најбоље огледа у промицању културе смрти и уништавању вредности живота.

Након читања ове књиге, верујемо да ће се већина вас питати, да ли је различитост која de facto постоји међу нама, довољан разлог губитка једног људског живота?