У РЕДОСЛЕДУ ПОЈАВЉИВАЊА - Владимир Бараћ, Београд
Жанр: збирка кратких прича, I издање 2012.
80 стр. брош. повез
ИСБН 978-86-7343-184-0

Несвакидашња збирка прича написана ,,руком урбаног мангупа'' у којој равнодушност добија рељеф, зверство добија словесност, а безличност - личност!

Сећати се, значи живети. Ставити своје мисли на папир у онаквој форми какве оне заправо и јесу, изузетно је храбар чин који недостаје данашњој књижевности, у ово време наметнуте културе и позоришног комада где и сам вук носи овчије руно.

У књизи ,,У редоследу појављивања'' препуној реалистичних констиненци, било каква врста маске је видно одбачена.Бараћ зналачки перфектно извлачи паралелу између свега оног што у једном дану може да нас окружи и наших сопствених мисли. Затим те две ствари нехајно оставља по страни дозвољавајући им да у сопственом ковитлацу свезују једна другу, чиме се и безазлен тренутак може учинити покретачем незауставиве лавине смисла.

Оно што је у сваком човеку остало закопано дубоко у његовој унутрашњости, Владимир Бараћ бескурпулозно чупа из себе и ставља на папир на такав начин, да оставља без даха.

Ко успе да се читајући ову предивну књигу макар на трен поистовети са аутором, и у његовим дупљама усади своје очи, видеће ствари на начин који раније није није, видеће слободну мисао, непрегледна пространства немира, засметаће му немарност, људска несмотреност, али ће и зачути лавеж пса који је давно престао бити станар наших домова. Уосталом, какав је ваш редослед појављивања?

Из рецензије Бобана Адамовића